Градина вкъщи? 10 идеи как да си направите

2015-09-03 19:38:20, публикувано от Цвети Войчева в / Дом / Градина / Полезни идеи

Ако нямате двор или балкон, пак можете да се радвате на зеленина. Вижте следните хитри начини за това

Вътрешните градини не могат да заместят двора, плувнал в зеленина, но пак могат да радват очите ви дори през зимата, дори когато нямате тераса.
За щастие, има много растения, които могат да се отглеждат на закрито и да оцелеят без пряк контакт със слънцето. Сукуленти, кактуси и бамбук например живеят и се развиват добре на закрито.

Стайните растения освен, че са красиви, пречистват въздуха и така помагат за доброто здраве на всички обитатели в дома, а някои видове дори насърчават положителната енергия.
Хубавото е и че за оформяне на вътрешните градини не са необходими големи пространства и много пари, а само въображение и креативност. Рециклирането на някои предмети ще ви помогне да си направите.
 
 

1. Закрепете отвесно "плаващи" саксии с помощта на магнит, монтиран към стената и метални кутии, в които сте аранжирали мини градинки.
 

Използвайте пластмасови бутилки за висящи кошници.


Рециклирайте стари щайги в сандъчета за цветя, които могат да се превърнат в зелена преграда между две пространства в трапезарията или дневната.


Блъшлянът може да вирее в домашни условия и дори да пълзи по стената.


Градина с уханни подправки на една от кухненските стени е чудесна идея. Можете да я реализирате с няколко стъклени буркана, в които сте сложили пръст и сте посяли семена на различни подправки.
 

Непотребната стара купа за отцеждане на плодове и зеленчуци може да се превърне в интересна висяща саксия за цветя.
 
 

Парче дърво, аранжирано със зеленина, ще бъде интересен детайл в интериора.Да отгледате растения в изгоряла електрическа крушка е лесно, макар да иска малко повече майсторство: внимателно отстранявате жичките отвътре, така че крушката да остане цяла, насипвате пясък и почва, в които сте сложили семенца на желаните от вас растения, и ги поливате от време на време. Всеки ще се възхити на тази домашна декорация.


Миниатюрна градинка от няколко яйчени черупки, пръст и семенца на растения.

 
Суперидея: в празни кутии от боя пробийте дупки, големи колкото в тях да се побере връзка с подправки, и ги закрепете да висят с отворите надолу, така че да можете удобно да си късате от зеленината, докато готвите. Без вода подправките могат да издържат 3-4 дни, ако са на хладно.

Източник: labioguia.com
 

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите