Грижа за кожата през есента - съветите на специалист

2016-10-05 11:56:02, публикувано от Калина Антонова в / Красота / Грижа за кожата / Лице

Д-р Снежана Атанасова препоръчва
 

Месеците юли и август бяха с особен интензитет на слънчева активност. Прекомерното излагане на директна слънчева светлина или дори само честите разходки в горещите дни крият редица опасности, резултат от които може да бъде появата на нови или увеличаването на старите пигментации.

Това изисква през есента да обърнем сериозно внимание на три основни етапа: почистване, овлажняване и подхранване, а също и фотозащита, която често се пренебрегва през различните от лятото сезони.

Почистването е важно да бъде съобразено с типа на кожата, като най-добре е да се използват нежни измивни пяни, а за сваляне на макиажа - мляко и мицеларни води.

През есенния сезон също така е добре да се използват хидратиращи кремове, които да съдържат витамини A, C и Е.
За дамите с по-суха кожа есента е момента, в който трябва да се започне използването на подхранващи кремове с по-плътна текстура, което позволява кожата да бъде подготвена за негативното влияние на ниските температури през зимата. Осигурете си и фотозащита, чийто слънцезащитен фактор може да е 30.

Есенните месеци са подходящ период и да започнете си пилинги, които да изчистят лицето от мъртвите клетки и така да се подобри релефа и текстурата на кожата. По този начин тя ще изглежда винаги свежа и млада.

В края на топлия сезон дамите понякога забелязват по-сериозни увреждания по кожата си и търсят начин, по който бързо, безболезнено и без наличие на възстановителен период да се освободят от тях. Едно от последните научни открития в лазерните технологии, налага създаването на революционния уред PicoSure в естетичната медицина, който слага край на проблемите в борбата с пигментациите.

PicoSurе e безкръвна лазерна интервенция, която не нарушава целостта на кожата и прави възстановителния период максимално кратък. 

Друга възможност на този лазер е видимо подмладяване и ревитализиране на кожата чрез въздействие на колагеновите влакна.

„Лятото определено оставя следи върху нашата кожа и това не са само пигментации. Кожата има нужда от стимулация и дълбока хидратация. С PicoSure можем да постигнем максимална стимулация на колагенонеогенезата и съответно подмладяването на лицето, шията, деколтето и ръцете“ – коментира д-р Снежана Атанасова от център за естетична дерматология – АтаДерма Пловдив.


Освен за борба с посочените по-горе увреждания, апаратът се използва и за заличаване на татуировки и премахване на козметичния татуаж от лицето, както и за отстраняване на стрии и белези от акне.

Снимки: pixabay.com, АтаДерма

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите