Гуинет Полтроу: Жилили са ме пчели – това е апитерапия

2016-04-05 11:10:18, публикувано от Здравка Трайкова в / Красота / Здраве / Случки / Личности / Полезни идеи / Грижа за кожата

Кинозвездата се подлага на болезнена козметична процедура

Холивудската звезда Гуинет Полтроу е известна със странните си природосъобразни методи на лечение и профилактика. В началото на тази година стана ясно, че актрисата си прави вагинална парна баня, а сега тя разкрива и че страда физически, когато прибягва до някои козметични процедури.

"Жилили са ме пчели - това е апитерапия. Чрез този древен метод се лекуват възпаления и белези по тялото. Всъщност чрез него се постигат и много други невероятни неща, ако проучите ще разберете. Но човече, адски е болезнено! ” Това казва 43-годишната блондинка в интервю пред nytimes.com, цитирана от dailymail.co.uk.

Апитерапията спомага за повишаване на имунитета, регулира обмяната на веществата и подмладява тялото, твърдят учени. Списъкът от болести, които се лекуват чрез пчелното ужилване, е впечатляващ - хро­ни­чен брон­хит, дис­фун­к­ция на яй­ч­ни­ци­те, ми­о­ма, оп­ле­ши­вя­ва­не, прос­та­тит.

Не по-малко впечатляващи са и откритията на екип от норвежки учени, направени преди няколко години - пчелите могат да връщат назад процесите на стареене в мозъка.
Това се обяснява с промените, на които са подложени протеините в мозъка им. Учените наблюдават изменения при ероксиредоксин  6 (протеин, който предпазва от деменция и присъства и в човешкия мозък) и „съпровождащия” протеин (защитава останалите от повреди).

Преди обаче резултати от тези изследвания да могат да се използват за създаване на „еликсир на младостта” е необходимо да се направят още много проучвания и лабораторни изследвания. Освен това, съществува опасност от получаване на алергичен шок по време на апитерапия, предупреждават лекари.

Тук може да прочетете за още някои странни разкрасителни процедури.
 
Здравка Трайкова по материали на dailymail.co.uk
Снимка: pixabay.com

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите