Художничка откри своя галерия

В Арт студио Калина можете да рисувате и вие!


Цветно и с много настроение Арт Студио Калина отвори врати снощи с авторска изложба на Калина Ханджиева. Селекцията от уникални творби представя 32 платна маслена живопис и 28 рисунки с креда, подготвяни две години за срещата с публиката.
„Не исках да бъде галерия или магазин, а нещо повече. Да създам една артистична среда с творчеството си, сред която деца и възрастни да рисуват“, споделя за намеренията си талантливата художничка.

Тя е пленена от изобразителното изкуство като дете, а през 2005 г. завършва Живопис в Националната Художествена Академия при проф.Теофан Сокеров и доц. Кирил Божков. През 2011 година открива първата си самостоятелна изложба в град София. Участвала е в общи представяния и конкурси още като ученичка и студентка. Най-много обича да рисува портрети на хора и коне. Любимите ѝ художници са Златю Бояджиев и Ван Гог. За да е свободна и независима, ѝ хрумва идеята да направи собствена галерия.

Студиото ще е уникално именно със своите курсове - в началото те ще бъдат индивидуални, докато се сформират групи. Курсистите ще имат свобода да рисуват с всякакви материали върху хартия и платно, да оцветяват, да експериментират върху стъкло или да подреждат постановка (натюрморт). Предвидени са и уроци на открито. В обучителния процес могат да се включат деца, ученици и възрастни.

„В днешния свят изкуството го има, ако искаме да го видим, усетим, оценим и да бъдем част от него. Аз изпитвам необходимост да рисувам постоянно - това е смисъла на живота ми. Така се чувствам добре - там пред платното в мой собствен свят, където имам пълната свобода на въображението си. Постарах се да създам една приятна обстановка в Арт Студио Калина, в която малки и големи да се чувстват по-добре в този забързан и динамичен свят, да творят и да се докоснат до изкуството“, коментира Калина Ханджиева.

Още информация може да получите от официалния сайт на галерията: www.kalinahandjieva.com

Арт Студио Калина във Facebook: https://www.facebook.com/ArtStudioKalina/?fref=ts

 

 

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите