Идва световноизвестното италианско трио IL VOLO

2017-04-14 08:35:20, публикувано от Камелия Петкова в / Музи / Музика

Ще ни върне във времето на Тримата тенори 


Световноизвестното италианско трио IL VOLO ("Полетът") ще пее у нас на 30 юни в зала 1 на НДК заедно със симфоничен оркестър. Концертът е част от световното турне на музикантите, посветено на легендарните тенори Пласидо Доминго, Хосе Карерас и Лучано Павароти.
 
IL VOLO са истинско явление - макар да не са достигнали третото си десетилетие, гласовете им далеч надхвърлят възможностите на годините им, а техните изпълнения на английски, италиански и испански са между традиционна опера, поп музика и класическа симфония, който стил придобива популярност под термина „поп опера“.
 
Славата на Пиеро Бароне, Иняцо Боскето и Джанлука Джинобле избухва през 2015 г., когато печелят наградата на Сан Ремо с песента Grande amore ("Голяма любов"). В родината си тримата са познати от 2009 г. от телевизионното шоу „Оставям ти една песен“, в което участват поотделно още като тийнейджъри. С тяхната кариера се залавя продуцента Микеле Торпедине, дал шанс преди време на Андреа Бочели. С уникални гласови данни и сценично обаяние IL VOLO си създадоха статут на световни мултиплатинени изпълнители.
 
Грандиозният им концерт „Una Notte Magica - A Tribute to the Three Tenors“, е реализиран заедно с Пласидо Доминго и представен на прочутия площад „Санта Кроче“ във Флоренция. Българските зрители ще се потопят в уникалната атмосфера на това изключително събитие. „Иска ни се да припомним онзи незабравим концерт в римския театър Teatro delle Terme di Caracalla, състоял се преди 26 години и заедно с това да дадем възможност на зрителите да приживеят това музикално приключение отново и отново“, казва Пиетро Бароне.
 
В репертоара на IL VOLO са популярни арии от опери, евъргрийни и най-известните италиански и неаполитански песни като Caruso, O Sole Mio, Il mondo, Un Amore Cosi Grande, Canzone per me, Volare, Върни се в Соренто“, „Гранада“ и др.
С тримата красавци с прекрасни гласове се надпреварват да пеят много световни звезди - Барбара Стрейзънд, Селин Дион, Джош Гробан, Ерос Рамацоти, Пласидо Доминго. Техни почитатели са и Ролинг Стоунс, които публикуваха на страницата си техни акапелни изпълнения. Триото има две грами номинации и пет студийни албума, като повечето от тях са платинени.
 
 
Сподели
Етикети: Музи / Музика /
Коментирай
Покажи коментарите