Истински подаръци за жени

2016-11-24 09:52:17, публикувано от Калина Антонова в / Дом / Приключения / Как / Полезни идеи
Скъпи подаръци, евтини подаръци, необичайни подаръци, или напротив – като в онази реклама да заложим на „каквото купиха на съседката“? Никак не е лесно да подарим нещо на една жена, въпреки че изборът винаги е голям.
 
Колкото и да ни се иска, няма правила. Вашата любима жена, дъщеря, или колежка е индивидуалност. И именно това е ценното …
 
Може би си представяме козметиката или бижутата като типични „женски подаръци“, но за някои дами много по-вълнуващо би се оказало да получат билет за екскурзия, а защо не и за концерт на любим изпълнител. Много жени пък предпочитат да купуват козметиката си сами. Трудна задача!
 
Със сигурност ще трогнем жената, ако заложим на неочакваното. Възрастната дама може да получи хубав парфюм, вместо последния модел оребрени тигани. Младата тийнейджърка може да получи любопитна готварска книга, с която да направи своите първи опити в областта на кулинарията. Каквото и да говорим, селфитата с „яки дрешки” във Фейсбук не са достатъчни за истински добро самочувствие. Подарък за всяко младо момиче е да придобива реални житейски умения, за да има увереност в живота.
 
Дали обаче сме достатъчно наблюдателни? В такива случаи човек може да наблюдава както с очите, така и със сърцето си. Разбира се, че жената до нас ще оцени ако й подарим нещо особено хубаво, удобно, полезно, което „току-що е излязло“ на пазара или в категорията на СПА. Нека не забравяме, че на нея също няма да й е лесно да направи своя избор в сферата на мъжките интереси, било риболов, технологии или спорт. Усилието и разузнаването по въпроса е неизбежно. Всъщност, в такива моменти е много по-лесно да вземем под ръка дъщерята, и заедно да разглеждаме подаръците за жени, с които да изненадаме мама. Това освен доказано добрия резултат, води до едно непринудено сплотяване на семейството и възпитание в любов и съпричастност.
 
А кога трябва да наблюдаваме със сърцето? Може би именно тук идва необичайния за мъжката логика момент с „каквото подариха на съседката“… Жената до нас понякога е тъжна, дори да си има всичко. Реално, тя няма истинска нужда от този предмет, това пътуване, това рядко цвете. Тя има нужда от самочувствие. В този смисъл, много внимателно можем да й покажем чрез подаръка (да, в такива случаи понякога той ще е скъп!), че тя заслужава най-доброто. Най-специалното. Че нито е забравена, нито отношението към нея е „рутинно“. И ако база за сравнение е съседката, сестра й или шефката, нека не й се сърдим, а според силите си да направим възможното, за да я зарадваме. Без нито веднъж да й споменем откъде е дошла идеята ни за тези подаръци.
 
Всъщност, безкористният момент е най-важното, когато избираме подаръци за жени. Защото в трудното си ежедневие те много често се чувстват уморени, или дори като слугини – било в службата, било на домочадието. Подарък за жена, придружен с натякване или сделка, не е подарък. По-добре е в такъв случай да й подарим един искрен разговор за това от какво имаме нужда ние, и взаимно да си подобрим настроението.
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите