Изглеждаш ужасно уморена...

2015-08-18 20:11:23, публикувано от Здравка Трайкова в / Красота / Здраве / Полезни идеи / Грижа за кожата

6 начина да се отървете от уморения поглед, тъмните кръгове, кръвясалите очи, малките бръчици, подпухналостта и редките мигли. С две думи: как да имате страхотни очи! 

 
„Изглеждаш ужасно уморена!“ Позната ли ви е тази реплика? Чувството е доста потискащо, защото изводът е много прост: очите и зоната около тях са пренапрегнати и следователно – в окаяно състояние. Но с малко усилия погледът ви може да заблести. Ето няколко напълно изпълними препоръки, които ще ви преобразят.

1.Сутрешна подготовка
Всяка сутрин използвайте крем или серум против стареене, специално предназначен за околоочната област. Опитайте с лека формула - комбинация от антиоксиданти, които защитават кожата от свободните радикали, и пептиди за стягане на кожата. За тъмните кръгове пък е хубаво да потърсите кремове, които съдържат съставки за избелване на сенки (ниацинамид, корен от черница). А ако кожата около очите ви е суха, пробвайте с козметичен продукт, съдържащ хиалуронова киселина (тя е мощен овлажнител).

2. Грижи за през нощта
Добре е преди лягане да нанасяте нощен крем с ретиноиди (производни на витамин А), които свиват порите и увеличават колагена.

3. Предпазване
Как? Като носите слънчеви очила с ултравиолетова защита и нанасяте слънцезащитен крем. В противен случай „с течение на времето бялото около очите може да пожълтее, поради увреждане на ДНК-то в клетките“, казва американската офталмоложка Софи Бакри.

4. Проблемът с подпухналостта
Може да се отървете от торбичките под очите и подпухналите клепачи, ако спите по гръб върху твърда възглавница, според американския дерматолог д-р Фредрик Бранд. По този начин глава ви е леко повдигната, което предотвратява обединяването на телесни течности в зоната около очите.
Стягащият крем за кожата, който подпомага свиването на кръвоносните съдове, също може да намали подпухналостта под очите и да минимизира сенките. Хубаво е да използвате такъв вид продукт вечер или сутрин, преди нанасяне на овлажняващия крем.


5. Кръвясал поглед

Много често на хората с кръвясали очи се гледа като на нездрави, тъжни и изобщо по-малко привлекателни личности. Но те всъщност са все повече и кръвясването много често се получава от дълго взиране в компютъра. Най-доброто в такива случаи и използването на капки с изкуствени сълзи, съветва д-р Бакри. Освен това, ако имате контактни лещи, никога не бива да спите с тях. „Постоянното носене на лещите може да лиши очите ви от кислород, което, от своя страна, да предизвика образуване на видими капиляри“,  казва специалистката.

6. Гъсти мигли
Редките мигли правят очите да изглеждат по-малки. За съжаление, миглите изтъняват и оредяват все повече с възрастта. Може обаче да запазите плътността им, като използвате балсами за мигли и леки продукти за премахване на околоочния грим.

Здравка Трайкова по материали на health.com
Снимки: pinterest.com, Shutterstock
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите