Кафе с късметче

2016-07-15 14:23:17, публикувано от Калина Антонова в / Емоции / Любов и секс / ОТличен опит

Пепи Гърбучeва за онези малки послания, които остават дълго, след като любовта се изпари

От теб почти нищо не ми остана. Ей така, поне за спомен. Да си имам! Само две-три снимки, но със свито сърце забелязвам, че и времето не e милостиво към тях. Пожълтяват и губят цветовете си. Бавно, но сигурно. Ех, ако можеше да се видиш само...

Останало ми е и едно късметче от кафе. Кафе, което пихме заедно в една гореща слънчева, неделна утрин. Там, на кафенето с палмите. Екзотично, сякаш бяхме на морския бряг. Помниш ли?

На малкото рулце гланцирана хартия пишеше ''Благоденствие'', но тогава побързах да го скътам под чашата, защото реших, че едва ли те вълнува съдържанието му.

Пък и имахме да си говорим за определено по-важни неща, отколкото за едно късметче. Обаче го запазих. За всеки случай. То ми бе връзката с теб, тогава, когато животът ни подложи на поредната раздяла.

Когато всички любовни страхове се оправдаят

И всеки път, когато разгръщах свитъка, пред очите ми грейваше картината на великолепния майски ден и чувствах близкото ти присъствие. Запазих късметчето - сякаш съм предусещала, че това ще е последното ни споделено кафе и предпочетох да го отбележа символично. Чрез някакъв предмет.

Три години подред носех със себе си синьо-бялото листче, и не се разделях нито за миг с него, защото се бе превърнало в най-голямата ми скъпоценност. И през цялото време вярвах, че това послание ще ми е залог за безброй бъдещи срещи и безброй бъдещи кафета, които някога ще споделим.

На всичко отгоре станах и суеверна! А срещите все не идваха и не идваха. Не се случваха. Неделните дни се търкаляха неусетно, сезоните се смениха поне още три пъти, но промяна нямаше.

Сега е лято, само че друго лято. Отдавна не ходя на кафенето с екзотичните палми. Защото едва ли ще те открия там. Доколкото знам, вече не предлагат кафе с късметчета, но аз още си пазя моето. А ти?

15 минути, които могат да спасят брака
 

Снимки: pixabay.com

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите