Как Николай Божилов обедини мода и биология (галерия)

2016-12-12 10:54:30, публикувано от Калина Антонова в / Мода / Стил

Най-новата колекция на лейбъла NIKOLAY BOZHILOV носи името INSECTIC

Дизайнерът Николай Божилов ще представи ексклузивно най-новата си колекция от лейбъла NIKOLAY BOZHILOV - INSECTIC по време на откриването на новия си шоурум на 14 декември от 16:00 до 22:00 на столичния бул. "Патриарх Евтимий" 80.

Вдъхновението за колекцията идва от природата, погледната отблизо, светът на насекомите и науката за изучаването им - ентомология. Капсулната колекция изследва формите, текстурите и цветовете при едни от най-дребните представители на животинския свят и ги редуцира в дрехи за съвременния дамски гардероб.

Дизайнът на моделите е резултат от концепцията на лейбъла NIKOLAY BOZHILOV да изследва науката и да я претворява във функционална форма. Колекцията е изградена на базата на основни представители на насекомите, като мащабирано наподобяват формите и принципа им на устройство. Редуват се и се смесват твърдо и меко, плътно и прозрачно, мат и гланц, вталено и обемно.

Акцент в колекцията са ръчно изработените корсети с елементи от конструкцията на насекомите. Графични и елегантни, те са мултифункционален аксесоар. Цветовете и материите, наподобяват визията на инсектите, черен лак, вълнен мъхест кашмир, сребриста вискоза, санжениращата коприна, меняща цветовете си от зелено към червено при движение и светлина.
Да се насладим на моделите, наистина са внушителни!Фотосесията и визуалната концепция са дело на талантливия моден фотофраф Васил Германов, грим – Марина Младенова, коса – Яна за ARLET STARS, обувки Hogl и модели Христина и Кристияна.


Още за дизайнера вижте тук и тук

Сподели
Етикети: Мода / Стил /
Коментирай
Покажи коментарите