Как да превърнем семплата стена в живопис

2016-09-17 08:51:40, публикувано от Камелия Петкова в / Дом / Полезни идеи / Интериор

Ефектните мазилки правят от плоскостта жива картина

Съвременното строителство не се отличава с пищно разнообразие, но опциите за интериора са достатъчно. Пазарът на недвижими имоти обикновено предлага един постен апартамент и украсата му зависи изцяло от вас. 

Бялата стена е нещо хубаво само по себе си, но няма нищо по-тъжно от една празна бяла стена. А ако не разполагате (поради финансови причини) с достатъчно качествени изображения (живопис, графика, фотография, пластика), има опасност жилището ви да изглежда доста нерадостно.

Нещата обаче могат лесно и сравнително бързо да придобият съвсем друг вид. С ефектните мазилки, които hubav-dom-i-saltanati.com предлага, стените се превръщат в живи картини, без да се налага да се рисуват. Венециански, тоскански, римски - както и да ги наречете, мазилките имат грапава структура, която с подходящо оцветяване кара и най-семплата стена да изглежда като живопис. 


 

Ето една балканско-средиземноморска вакханалия, напомняща отдалече за пловдивска алафранга. Самата стена вече е картина. Отдясно е детайл от грапавината, върху която се нанася колоритът.


Доза синьо с уклон към тюркоаз и стената придобива ефектен и достолепен вид. Дори без джазовите екстри.Дизайнът, структурата и цветовете зависят от вашето желание и от останалия интериор в къщата или апартамента.
За структурата на мазилката могат да бъдат използвани дори дефектите, оставени от т. нар. "майстори".

 

 

 

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите