Какви тайни крие последната цифра от годината на раждане

2017-11-26 11:03:54, публикувано от Цвети Войчева в / МИСли / МИСтика

Хороскоп според древен календар, основан на петте основни стихии


Някои твърдят, че годината на раждане е предопределена свише и душата на човек го избира неслучайно. Последната цифра от годината на раждане е особено важна, тъй като я покровителства един от петте основни стихии. И вашата стихия определя важните моменти във вашата житейска съдба.
Дали е така?

Според древен китайски календар, по който се ориентира източният хороскоп, във всеки момент на Земята действа една от петте основни стихии: Дърво, Огън, Земя, Въздух и Вода. Астролозите са уверени, че тези стихии оказват мощно влияние не само на природата, но и на човешкия характер. И определят неговата душевна нагласа, навици и пристрастия, пише nakonu.com.
 
В коя година сте родени? Вземете последната цифра от нея и узнайте нещо ново за себе си!
 
 
0 и 1 – стихията е метал
 

“Металните” хора са много независими и самостоятелни, имат изключително силни характери. Те са себелюбиви, но въпреки това умеят да се грижат за другите и ги уважават. По правило тези хора, чиято последна цифра от годината на раждане е 0 и 1 са доста сдържани, но при всяко външно давление отстояват своята гледна точка непоколебимо.
Представителите на елемента метал се стремят към баланс, равновесие и чистота във всеки смисъл на тази дума. Те се отличават с надеждност и решителност, не обичат да са част от тълпата и понякога се държат особено, описват ги и като екстравагантни личности.

Когато „хората метал“ знаят какво искат, тяхната решимост е завидна, а препятствията и неуспехите никога няма да ги накарат да кривнат от пътя, който са си начертали. Те умеят да решават всички проблеми с лекота.
Не се страхуват от самотата и единственото, което искат от своята среда, е признание за постиженията и успехите си.
 
Сред недостатъците на металните хора е тяхната периодична импулсивност.
Съзнателно или не, всички те изпитват непреодолим стремеж към разкош, пари и власт. Често пъти те са изключително упорити и се държат неразумно. Ръководителите сред тях са изключително взискателни и искат от подчинените си да отговарят на високите им стандарти и очаквания.
 
Металът е запад. Сезон - есента. Цветът на метала е бял. Металът е свързан с дихателната система и белите дробове.

2 и 3 – стихията е вода


 
Хората на водата  - с последна цифра в годината на раждане 2 и 3, са много обаятелни и отзивчиви, умеят да съчувстват.
Те са много гъвкави и отлично умеят да плуват по течението, освен това са умни и креативни. Тези хора имат невероятно въображение и не се страхуват да го използват.

Сред тях има немалко философи и мислители, водните хора са независими и често усвояват няколко професии. Те са прекрасни приятели, защото имат навици да общуват и могат да бъдат много убедителни, освен това не бива да пренебрегваме способностите им в областта на дипломацията. Изключително интуитивни, те са способни да доловят това, което убягва от вниманието на другите хора.

Много добри организатори и не по-лоши изпълнители, те умеят да забелязват особеностите на околните и да им помагат да ги развиват, пише Flytothesky.ru.
 
Хората на водата могат да бъдат притворни и неискрени и никога не споделят тайните си с другите, а са и изключителни манипулатори. Те винаги и във всичко се стараят да намерят лесния начин, и нерядко могат да ви предадат. Можете спокойно да ги определите като пасивни и капризни, но те са изключително стабилни, когато следват собствения си път.
Водните хора трябва да избягват местата, в които има вода, колкото и парадоксално да звучи това.
 
Водата е север, сезонът – зима, а цветът – черен. Водата е свързана с костната и отделителната системи. Не е добра идея да живеят в много студени райони.
 
4 и 5 - дърво


 
Хората, родени под покровителството на дървото (с последна цифра на годината на раждане 4 и 5) са много щедри. Те се придържат твърдо към своите принципи за етично поведение, обичат да изследват света и да анализират информацията и също така се отличават с рядка сила на убеждаване.

Тези хора са много артистични и креативни, което нерядко се проявява във всичко, което могат да направят с ръцете си. Трудолюбиви са и винаги искат да правят нещо, стремят се постоянно да са заети и смятат, че трудът е най-добрата изява на тяхната същност. Увереността в себе си също е сред техните отличителни черти.
 
„Дървесните хора“ са винаги благодарни за това, което имат, не се опиват от материални придобивки и имат широк кръг от интереси, с тях винаги може да се научи нещо. Те са верни приятели и никога не се държат егоистично, явяват се идеални изпълнители и работници, а са и неимоверно състрадателни към другите хора.

Към недостатъците им може да се причисли тяхната разточителност. Те грешат в това, че се опитват да поемат повече задачи, отколкото могат да се справят и затова нерядко прегряват от работа, което не е от полза на никого.

Налага се да им бъдат поставяни ограничения и да бъдат карани да разпределят правилно силите си. В някои случаи те могат да станат прекалено зависими от другите и даже да се изгубят в тълпата.

Дървото е изток, сезонът му е пролет, цветът – зелен. Дървото е свързано с жлъчката и черния дроб. Представителите на този елемент трябва да избягват местности, в които преобладават силни ветрове.
 
6 и 7 – стихията е огънХората Огън (с последна цифра в годината на раждане 6 и 7) непрестанно жадуват за приключения и никога не се отказват да изследват нещо ново. Те са много активни и енергични личности, които могат да бъдат отлични ръководители, тъй като обичат да се конкурират и да печелят.

Тези хора по правило са магнетични и много привлекателни, не обичат усамотението, предпочитат да са заобиколени от хора и да бъдат в постоянно движение. Освен това са крайно привързани към близките си и с всички сили поддържат семейството си.

Огнените хора се отличават с висока самооценка и самоувереност, те са умни и дружелюбни, решителни и ефективни, а не са лишени и от ораторски талант.
 
Недостатъците им са, че са агресивни и се стремят прекалено силно да достигнат до целта с всевъзможни средства. Те са изключително емоционални и нетърпеливи, егоистични и амбициозни. Рядко се разбира с други хора.
 
Огънят сочи юг, сезонът им е лято, цветът – червен, свързан със сърдечно съдовата система. Тези хора трябва да стоят по-далеч от прекомерна топлина и да не се поддават на изблика на емоции.
 
8 и 9 – стихията е земя


 
Хората с елемент земя (последната цифра в годината на раждане 8 или 9) са надеждни и търпеливи. Силата на земята надделява при тях по отношение на близките. Те са много амбициозни, но и идеалисти.

Приземени, проблемите се решават постепенно и на „трезва глава“. Тези хора имат силно развита интуиция и нравствени ценности. Ценят етиката и дисциплината, умеят да използват рационално възможностите на ума си, те имат и доста консервативен характер.
 
„Хората Земя“ са добри финансисти и икономисти, умеят да виждат в перспектива. Сдържани са в емоциите си, но силно се нуждаят от любов.

Могат да бъдат авантюристи, могат да бъдат жестоки, прекалено директни и прями, винаги искат да контролират всичко и се ръководят изключително от собствената си изгода и интереси. Повече от всичко ги притеснява неизвестността, затова често страдат от панически атаки и депресии.
 
Земята е център, който отговаря за смяната на сезоните. Цветът е жълт, асоциира се със стомашно-чревната система, в частност с жлъчката. „Земните хора“ е добре да странят от блатисти местности с повишена влажност.

Снимки: pixabay.com
 
 
Сподели
Етикети: МИСли / МИСтика /
Коментирай
Покажи коментарите