Какво е карма и какво е дарма и как да разбираме по-добре връзките в живота си

2016-11-16 08:40:48, публикувано от Камелия Петкова в / Здраве / Дух

Не-йога семинар с Деян Пракаш в София

“Нито един човек не влиза в живота ни случайно. Всеки има роля, помага ни да научим определени кармични уроци. От майката, през романтичните партньори до съседите, с които живеем в един квартал”, обяснява Деян Пракаш. Истинското му име е Винсент Батиг и е учител по K-Йога и Кундалини Йога от повече от 30 години, освен това е музикант и композитор. Преподава и Ащанга, Виняса, Хатха, Тантра и Пранаяма. Изучавал е източни бойни изкуства, занимава се с ведическа астрология.

На 18 и 19 ноември той ще бъде в София за семинар по не-йога, който помага за по-доброто разбиране за това да имаме по-хармонични връзки в живота си. Семинарът ще разкрие каква е разликата между партньор за цял живот и сродна душа, дали и как се привличат противоположностите. Ще опита да отговори на въпроса доколко съществува свободна воля и благословия или проклятие е свободният избор.

“Ноември, времето на Скорпиона, началото на зимата поставя всички ни пред сериозното предизвикателство да се пренастроим. Много хора са напрегнати емоционално, имунната ни система също трябва да се подготви за този нелек период”, обяснява Деян Пракаш.

"Комбинацията от дишане, движение и специална музика обаче може да ни помогне много да активираме защитните си сили, да се самолекуваме и дори да си осигурим нови, жизнени клетки в организма”, категоричен е той. Затова освен лекционна част в програмата на семинара са включени много дихателни Пранаяма практики, както и работа с тялото. Техниките в последствие са приложими и при самостоятелни занимания у дома..

Въпреки че практиките на Деян Пракаш се основават на познание с над 3000 години истории, адаптирани към съвременния човек и градския начин на живот. Затова в тях той въвежда “изненадващи” елементи и нетрадиционен подход.
Негова “запазена марка” e лечебната музика. Като композитор Деян Пракаш развива психо-акустичната технология: BMR (модулиране на мозъчни вълни импулсен отговор), която помага на хората да пренастроят организма си. В най-новите си композиции Деян Пракаш използва и елементи от българския фолклор.

Подробности за програмата на семинара, организиран от You Yoga, можете да намерите тук.

За К-йога

K-Йога означава на санскрит енергийна йога (светлина на живота). Нейната история започва от северните Хималаи, породена от танца Шакти, преди 3000 години по време на тантрическия шиваизъм. Основава се на синхрона с движението на Луната и Слънцето, смяната на сезоните, смяната на дванайсетте астрологични знака, техните специфични енергии и работата ни през тях.

 

Сподели
Етикети: Здраве / Дух /
Коментирай
Покажи коментарите