Какво ли не правим за Деня на бащата!

За празника на таткото на 19 юни са канени и деца, и майки


 Фондация Лале за 5-и път организира интересни събития с възможности за бащи и деца да се забавляват, а сега за първи път в празненството се включва и НДК.
Денят на Бащата” се отбелязва всяка трета неделя на юни, но празникът на практика вече започна. 
В клуб „Перото” е открита тематичната изложба „Да бъдеш баща“, на 18 юни (събота) от 11:00 часа ще има атрактивно рисуване в детския кът на „Перото” на тема „Нарисувай баща си”, с подкрепата на фирма „Имахинариум” и Фондация Лале.
По екраните на Двореца през цялата седмица се прожектира специален видеоклип за националната кампания „Да бъдеш баща”. Под мотото „Ела с баща си на кино!” НДК се включва в нея. На 19 юни (неделя) в кино „Люмиер” от 19:00 часа ще има прожекция на късометражните продукции „Колко си хубав ” и „Батмобил”. 

Независимо от културни, религиозни и социални различия, все повече хора осъзнават важната роля, която бащата, дядото, вуйчото, чичото, по-големият брат - значимите за децата мъжки фигури в семейството, имат за тяхното пълноценно развитие.
Знае се, че бащите (биологични, осиновители или с друга бащинска роля) помагат на децата да имат добри приятелства и представяне в училище, висока самооценка, пълноценни отношения с възрастните, по-малко проблеми с поведението и риск от употреба на наркотици и най-важното - добро самочувствие. Добре е бащите да знаят, че когато пораснат децата им ще следват техния пример, а не съветите им, според организаторите.

Къде и кога още празнуват Деня на бащата

Филмите

"Колко си хубав" разказва за личната и много човешка история на 16-годишно момче, което избира любовта пред опцията да живее нечий чужд живот, скрит зад различни обществени маски. Филмът е смела стъпка към разбиването на анонимността, която съществува навсякъде и принуждава много хора да изберат да не бъдат себе си.

Актьорският състав включва: Роберт Радев, Милена Станойевич и Данаил Обретенов. Сценарият е на Александър Мануилов, музиката е дело на Милена Иванова и Стоян Ганев, оператор е Иван Палейков, а художник Антоанета Костова. Продуценти са Надежда Кехайова, Белана Средкова и Красимир Порязов. Филмът се реализира чрез НДК и продуцентска къща „ТВ Ентъртеймънт“ ЕООД.

Трейлър на филма може да откриете ТУК

 

"Батмобил" - Разведеният Владимир живее със 17-годишния си син Христо след скорошен развод с успялата си бивша съпруга. Въпреки това Владимир продължава да се държи все едно нищо не се е случило, което изключително много дразни сина му. Появяването на открадната им семейна кола не помага на ситуацията, особено когато тя е паркирана пред тях и особено когато Владо настоява, че това е техния Батмобил.

Източник: НДК

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите