Коафьор: Колагенът е причината за сезонния косопад

2017-11-30 16:44:51, публикувано от Калина Антонова в / Красота / Коса

Според Наско Папазов сезонният косопад е нормален, но трябва да се вземат мерки

 
Всяка част от нашия организъм се адаптира към променящите се условия в околната среда през различните сезони. Нашата коса също реагира на есенно-зимния сезон и това често ни създава дискомфорт.  
Затова в този преходен момент е редно да намерим време да се погрижим за косата си, която през лятото и есента е била подложена на повече влага, вятър и вода. Защото те водят до загубата на някои важни качества като еластичност, блясък и здравина.
Според Наско Папазов от студио „N-Stage“, за да я възстановим е необходимо първо да посетим специалист за професионална диагностика и профилактика, който да препоръча подходящите ампули, терапии и адекватна домашна грижа с продукти вкъщи.

„Един от най-често срещаните проблеми през есента е сезонния косопад. Той е нормално явление, но е задължително да се вземат мерки. Сезонният косопад е основна причина с течение на времето капиталът на косата да намалява. Именно за това е необходима експертна грижа всеки път, когато имаме такъв проблем“, обяснява той.


Снимка: Лео Кирилов

Всяка смяна на сезоните оказва силно влияние на целия човешки организъм. Под влиянието на стресови фактори, колагенът се втвърдява и възпрепятства отделянето на косъмчета, хормоналните промени също оказват голямо влияние, например при бременност.

В следствие на тези фактори колагенът може да омекне прекомерно и това да доведе до отделянето на прекалено много коса, която не е преминала през пълния си жизнен цикъл.

Именно за това е препоръчително винаги при наличието на косопад да се консултираме със специалист, за да получим оптимално точни съвети и продукти грижата, от която се нужда косата ни в този момент.
 
Повече информация можете да откриете във Фейсбук страницата на студио „N-stage“, както и в профила в Инстаграм.
Сподели
Етикети: Красота / Коса /
Коментирай
Покажи коментарите