Кое е вашето щастливо число, свързано с жилището

2018-02-14 18:07:43, публикувано от Камелия Петкова в / МИСли / Наука / МИСтика / Астрология

Какво да избирате, какво да избягвате според "Енциклопедия на нумерологията" от Тереза Мури

"Числото е господарят на формите и идеите, както и причината за съществуването на божества и демони."
Питагор

Разстроени сте, че не ви върви в любовта? Нумерологията ще ви помогне да разберете от какво наистина се нуждаете и да намерите удовлетворение във връзките си. Кариерата ви е в задънена улица? Вашите лични числа ще ви разкрият какви таланти притежавате и ще ви предложат идеи за нови пътища на развитие.

Повечето хора имат щастливо число, но също така съществуват и лични числа, които можете да използвате, за да увеличите своя потенциал и дори да предвиждате бъдещето. Този изчерпателен наръчник разкрива как да изчислите лесните формули за всичките ви числа и показва как да ги използвате, за да откриете скритите си личностни характеристики и цели, да постигнете успех в работата, да изберете партньор в живота и т.н. Ще научите също как да избирате благоприятни дати за бъдещи събития и с помощта на числата да се ориентирате какво предвещава предстоящата година на вас и другите.

Нумерологията се основава на схващането, че числата изразяват не само количество, но и качество. Вероятно най-древната нумерологична традиция е халдейската – тя датира от зората на цивилизацията.
Нумерологията се практикува от Индия и Китай до Южна Америка. Открита е в системи като И Дзин, Таро и Кабала. Нумерологичните системи еволюират в съответствие с преобладаващата култура. Основните значения на числата са езотерични и вечни, но проявленията им може да се променят. Нумерологията ни помага да се развиваме и да разбираме себе си по-добре – тя е учение на мъдростта, а не доктрина.

Питагор от о. Самос е един от най-древните познати ни нумеролози. Роден около 600 г. пр. Хр., той преподава мистицизъм и философия на търсещите хора, които идват от близо и далеч, за да черпят от неговата мъдрост. Питагор смята, че числата са свещени, тъй като съществуват независимо от материалната форма. Има известни доказателства, че Буда е учил с него и заедно двамата учители са разпространили учението на изток. По-късно, през V в. пр. Хр., древногръцкият философ Платон описва идеите на Питагор, за да останат за следващите поколения. 

Основополагаща идея в питагорейството е, че Вселената е изражение на математически взаимоотношения. Вселената е вибрация, а музиката е вибрация, която сме в състояние да чуем. Питагор открива, че в основата на музиката стоят числата и че височината на музикалния тон се определя от дължината на произвеждащата го струна.
Следователно съзвучността зависи от дължината на различните вълни и може да бъде изразена като числови съотношения. Откриваме геометрични пропорции и в природните форми – например сходни мотиви и структури се срещат в морски раковини, цветя и планетни орбити. Това е научен факт, но точно той стои в основата и на езотеричната мисъл през вековете. Модели и цикли, сечения и пропорции могат да бъдат открити в най-различни дисциплини – от астрологията до Фън шуй, както ще видим по-нататък.

На нашите най-древни прародители са им били достатъчни само няколко числа, за да си водят сметките. Дори днес хората от някои по-примитивни племена броят само до две – всичко над две е просто „много“. Нумерологията се развива заедно с цивилизацията.

Тя е кодирана в египетските йероглифи, а пирамидите са построени на базата на нумерологични измервания и съотношения. Най-грандиозните паметници от древността имат нумерологичен елемент – в Стоунхендж в Англия например има 56 ями, известни като „дупките на Обри“. Сборът на 5 и 6 дава 11 – господарското число, което оказва мощно въздействие, като зарежда с вдъхновение на колективно ниво.

През ХIХ в. научни открития за светлината и магнетизма правят популярна теорията, че числата са свързани с енергийни модели. В началото на ХХ в. писателят Сефариал изследва връзките между нумерологията и астрологията, между имена и природни качества. Той прави нумерологични предсказания за процеси на фондовата борса, както и за конни надбягвания.

Някои езотерици използват юдейската нумерология, която борави с числата от 1 до 12. На числото 12 може да се гледа като на свещено, тъй като 4 (основата на земния живот и четирите стихии), умножено по 3 (творческото число на Светата Троица), дава 12. Има 12 зодиакални знака, 12 цифри на циферблата на часовника и т.н. Съвременната западна култура обаче използва 9 цифри и затова съвременната нумерология работи с 9 вибрационни модела.
Един от факторите, който има голямо значение в нумерологията, е средната продължителност на човешкия живот. В миналото хората рядко са достигали „отредените“ им 70 години. Седем десетилетия означавали завършеност и затова много нумеролози са използвали система, включваща числата от 1 до 7. Сега, с увеличаване на продължителността на живота до 80 и повече години, числото 9 добива все по-голяма важност – друга причина да се използва система, основана на числата от 1 до 9.
Числата са навсякъде около нас и ако сте достатъчно внимателни, скоро ще откриете, че те формират определени закономерности. Може би някое число ви се явява по-често от други?
Наблюдавайте кои числа се явяват във всекидневието ви и ще се убедите, че числата имат качество и значение. Тази книга ще ви запознае с основните значения на числата. И все пак, въпреки че боравите с учение, съществуващо от векове и вдъхновявало много мистици и пророци, вашето съприкосновение с числата е строго индивидуално и е част от личното ви духовно израстване.
 

ЧИСЛА, СВЪРЗАНИ С ЖИЛИЩЕТО
Номерът отвън може да отразява атмосферата вътре.
Номерът на вашата къща е много важно число – то буквално показва „къде живеете“. Съберете цифрите на номера на блока или къщата и ги редуцирайте до едноцифрено число, например: 28 = 2+8 = 1, 103 = 1+0+3 = 4.

1 Тази къща е стимулираща среда за творчество и предприемачество. Подходяща е за динамичен човек, който работи от дома си, или за всеки, който се отличава със сила и оригиналност. Решителните, индивидуалистично настроени и самомотивиращи се хора тук са в стихията си и постигат успех. Цари позитивизъм и винаги се случва нещо интересно. ИЗБЯГВАЙТЕ прекалените опити да карате всички да споделят и да бъдат постоянно заедно. В тази къща всеки се нуждае от свое пространство, тъй като тя стимулира независимостта.

2 Атмосферата тук е гостоприемна, а в чайника винаги има вряла вода за чай. Къщата е подходяща за вежливи, нежни хора, които обичат да посрещат гости. Важно е да се поддържа дух на сътрудничество. На спокойната атмосфера отговаря минималистичният декор. Това е прекрасно място за срещи, тъй като е много вероятно да цари хармония. ИЗБЯГВАЙТЕ безредието. То прави хората раздразнителни и ще влияе отрицателно върху настроението, защото жилището функционира добре само когато всичко е в хармония. Грозни предмети нямат място тук.

3 Това е жизнерадостен дом, в който е добре да има по-често веселби. Подходящ е за артистични и творчески личности и изглежда винаги облян от слънчева светлина. Особено добър за големи семейства, стига всички да са честни и верни. Тази къща е удобна и красива и изважда наяве екстравагантната страна на своите обитатели. ИЗБЯГВАЙТЕ опитите да сте твърде сериозни или подредени. Така бихте потиснали безгрижието в тази къща.

4 Здравият разум е водещият принцип в тази къща. Този номер благоприятства практичния подход и призовава членовете на семейството да поемат ангажимент. Рутината се поощрява, сигурността се утвърждава. Този дом може да е подходящ и за офис. Съседите ще ви уважават. ИЗБЯГВАЙТЕ да оставяте вратите и прозорците отворени и да им позволявате да се блъскат, дори когато сте у дома, защото тази къща функционира най-добре, когато е отлично организирана и обезопасена. Поради същата причина не отлагайте работата по поддръжката, която е нужно да се свърши.

5 Това е жужащ кошер, където не може да става дума за рутина, а мебелите се пренареждат постоянно. Скоростта може да е умопомрачителна и във всеки момент да се
случва нещо интересно. Тук децата и домашните любимци се чувстват чудесно. Това е модерен дом, стимулиращ прогресивните възгледи. ИЗБЯГВАЙТЕ опитите да въдворявате тишина – тази къща просто не е предназначена за такова нещо. Ако се нуждаете от усамотение, излезте да се разходите. Не е добра идея да поканите по-възрастен роднина да се премести да живее при вас, освен ако е изключително жизнен човек.

6 Жилището създава атмосфера на „принадлежност“, където семейните връзки и чувството за общност са от особено голямо значение. Традициите се уважават, а към отглеждането на децата се подхожда особено внимателно. Сътрудничеството и сплотеността са основополагащи. Грижовността и споделянето се поощряват, заедно с чувството на отговорност към проблемите на квартала. На изтривалката пред входната врата винаги има надпис „добре дошли“. ИЗБЯГВАЙТЕ пренебрегването на декорацията и домакинската работа и не хвърляйте предмети с емоционална стойност или творенията на децата си, защото усещането за семейство, достойнство и приемственост са от изключително значение за тази къща.

7 Усамотението и ученето се благоприятстват в този дом, в който цари спокойна атмосфера, подходяща за медитация. Всеки, стремящ се към мъдрост, намира убежище тук, а силата и независимостта се подкрепят. Този дом може да бъде тих пристан за разочарованите от света, които харесват собствената си компания и искат да получат възможност да проникнат под повърхността на живота. ИЗБЯГВАЙТЕ опитите да правите купони тук, тъй като спокойната атмосфера може да подейства като „студен душ“. Крещящите цветове, лаещите кучета и силната музика ще изглеждат не на място поради същата причина.

8 Тази къща е добра „база“ за хора с отговорности и високи позиции. Тук не може да има място за нищо друго освен за най-доброто – домът трябва да прави впечатление. Обикновено това е много добре организиран дом и тук може да се изгради процъфтяващ бизнес, особено ако е ориентиран към някаква полза за обществото. Подходяща къща за уверени, владеещи се хора, които знаят какво искат. ИЗБЯГВАЙТЕ безвкусни завеси, натруфена украса или неподдържана градина. Не оставяйте външната мазилка да се руши, защото тази къща дава най-голяма сигурност, когато е в безупречна форма.

9 Тук е мястото за широко скроени, състрадателни и толерантни хора. Бездомници, отлъчени от обществото и имигранти са добре дошли. Този дом призовава към възвишени мисли и дълбоко разбиране, разширява менталните и физическите хоризонти, приветства любителите на изкуството и всеки вид красота и поощрява идеализма и почтеността. ИЗБЯГВАЙТЕ да отпращате неканени гости (освен когато се налага), защото в тази къща се живее най-щастливо, когато обитателите ѝ са хуманни хора и в нея кипи дейност. Не управлявайте бизнес оттук, освен ако не е свързан с изкуство или благотворителност  атмосферата е прекалено бохемска.
 
Източник: "Книгомания"
 
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите