Кое животно е вашият духовен водач

2015-09-01 19:04:41, публикувано от Здравка Трайкова в / МИСли / МИСтика

Вълк, сова, мечка, сокол, лисица - какво означава появата на всяко от тях в живота ви наяве, насън или по време на медитация

Вълкът, совата, мечката, соколът и лисицата са най-силните духовни водачи на хората от целия животински свят, според мистиците. Тези пет диви зверове и птици носят послания за онези, които знаят как да ги декодират, напътстват, могат да предизвикат вниманието върху важни житейски въпроси или да ви покажат на какво сте способни.

Независимо дали ще видите някое от петте животни в действителност, насън или по време на медитация, те са много важни, тъй като в света на спиритизма всяко от тях е символ на различни човешки чувства и черти от характера. Ето кои са те:
 
Вълк

Той олицетворява ярък интелект, свободен дух, дълбока връзка с инстинктите и силно влечение към тях.
Фактът, че вашето духовно животно ви се появява, може да бъде изтълкуван и като покана да използвате собствените си инстинкти, за да се справите с житейските предизвикателства.

Ако присъствието на вълк ви кара да се чувствате застрашени, обърнете внимание на това как вашата първична природа рефлекира върху душевната ви хармония или духовното равновесие на хората около вас. Вашият водач може да ви напомня за събитие, ситуация или човек, който ви застрашава или ви кара да се чувствате уязвими. Помислете за причината, която ви кара да изпитвате това чувство.

Възможно е и звярът да отправя предупреждение за собствените ви граници – къде да спрете и къде да продължите. Може би е добре да се отдръпнете от някого, с когото сте били дълго заедно, или да засилите емоционалната и физическа връзка с него/нея. Има вероятност също вълкът да ви напомня, че сте изправени пред силна конкуренция, че поведението на хората около вас е такова, сякаш си имате работа с „глутница“.

Когато вълкът разкрива присъствието си като водач, това може да бъде и подкана да живеете по-свободно и да влагатее  повече страст в ежедневните си действия и отношения с другите. Вълкът ви напомня да запазите духа си жив и да се доверявате на собствените инстинкти, за да намерите своя духовен път.
 
Сова

Тя е символ на мъдрост, силна интуиция и способност да виждате това, което другите не могат. Присъствието на птицата вещае промяна, а според традиционните вярвания – житейски преход.

Совата ви напътства да виждате отвъд завесите на измамата и илюзиите. Ако тази птица е вашият духовен водач, значи притежавате способността да прониквате отвъд видимото, да достигате до информация, която обикновено остава скрита за останалите. Разбирате какви са истинските мотиви на хората и вземате мъдри решения. За хората-сови нощта е най-благоприятното време за творчество, защото техните духовни водачи са нощни птици. Тези личности се интересуват силно от мистериите и магията на живота.

Когато совата се появи в живота ви, внимавайте за скритите знаци, които ви заобикалят, следете накъде духа вятъра на промяната. Може би ще се наложи да се откажете от някои стари навици, от неща, която вече не ви служат или да вкарате някои промени в живота си.
 
Мечка

Сила и доверие са качествата, с които се отъждествява това животно, често свързвано
с шаманство в много древни култури.

Неговото присъствие в живота ви може да означава, че е време за изцеление или за да използвате лечителските си способности.

Да имате мечка за духовен водач е знак, че се чувствате комфортно, когато сте уединени. Търсете начини да се откъснете от тълпата и от тривиалните дейности. Духът на мечката осигурява силни земни сили, той е голям източник на подкрепа в трудни времена и ви вдъхва кураж, за да посрещнете смело предизвикателствата.

Когато мечката се разкрие като духовен водач, опитайте да започнете да отстоявате позициите си. Нейната мощ и голям ръст ще ви вдъхновят да ръководите и да вземате решения без страх.

Духът на мечката може също ви помага и ако решите да се отдадете на духовни практики като самоанализа и медитация.
 
Сокол

Той е пратеникът на духовния свят, той вижда ясно, надалече, фокусира се внимателно и не търпи друга, освен лидерска роля.

Ако тази птица е ваш духовен водач, може да имате склонност към заиграване с гадателски инструменти, както и да използвате интуицията си при вземането на важни житейски решения.

Когато соколът се появи в живота ви, бъдете внимателни към посланието, което може да носи и възприемчиви към това, което ви нашепва вътрешния ви глас. Той приканва да се вглъбите в нещата, независимо дали са рутинни, или нови за вас. И тъй като соколите могат да летят високо в небето, те могат да ви подкрепят при постигането на големи успехи във всяко начинание. Може би е време да започнете по-малко да се увличате по детайлите и да се фокусирате върху по-големите неща.

Разчитайки на сокола, вие сте в състояние да гледате напред с ясен поглед и да устоявате на всякакви пречки по пътя. Той е и хищна птица, което подчертава вашата способност да оказвате влияние върху другите.

Появата му в живота ви може и да означава, че е добре да бъдете по-активни, да поемете инициативата в свои ръце, както и че сте в състояние да изследвате дадена ситуация, преди да предприемете действия и да имате ясен поглед върху нещата.

Може дори да получавате видения, било то в будно състояние или докато спите. Изобщо, соколът е силно свързан с духовните измерения на живота. 
 
Лисица
 

Това диво животно символизира повишено внимание, хитрост, но и отзивчивост. Ако лисицата е вашият духовен учител, значи сте способни да откривате измамата, проникновени сте, винаги намирате своя пътя и сте бързи в трудни ситуации. А това, че тя е и нощен хищник, говори, че може да бъдете креативни и през тъмната част на деня. Афинитетът към нощните дейности пък засилва връзката със света на фантазиите, мечтите и фантастиката.

Когато лисицата се появи в живота ви, ще насърчи действието и бързите, неочаквани движения. Може да работите върху развиване на аналитичните си умения или да изострите физическата си бдителност.

Добре е също така да обърнете внимание на хора или обстоятелства, които могат да ви заблудят или подлъжат да тръгнете към път, който не е точно вашият. Може би е време да бъдете по-дипломатични, но и взискателни в отношенията с другите, било то в работата или с приятели. Лисицата като духовно животно ви учи как да заобикаляте препятствията, вместо директно да се конфронтирате с тях.

Може да имате усещането, че постоянно сте предизвиквани и дори - мамени, но това е пътят, по който ще научите житейските си уроци. За да се възползвате максимално от мъдростта на вашия духовен водач, е важно да имате силно чувство за хумор и да си вземете поука от наученото. Силата на лисицата ви дава голяма подкрепа при намирането на най-умното решение за всеки проблем.

Здравка Трайкова по материали на spiritscienceandmetaphysics.com
Снимки: pinterest.com

Сподели
Етикети: МИСли / МИСтика /
Коментирай
Покажи коментарите