Когато аксесоарите са повече от аксесоари

2016-12-02 12:54:24, публикувано от Калина Антонова в / Мода / Случки / Личности / Аксесоари

Как две известни дами използват допълненията към облеклото като символи

Аксесоарите имат хиляди значения, но понякога се пренебрегват от някои жени. Но много от нас буквално ги обожават и непрекъснато ги включват във всекидневния си стайлинг, за да направят тоалета си по-интересен.
Дали ще заложите на аксесоари, или не, разбира се, е въпрос на лично решение, съобразено с индивидуалния стил. Но не можете да отречете, че и най-обикновената визия може да бъде преобразена с прецизно подбрано допълнение към облеклото.

Аксесоарите са важна част от науката за невербалната комуникация. Ще ви разкажа за две успешни дами в политиката, които смело ги използват, за да отправят силни послания.

Бившият държавен секретар на САЩ Мадлийн Олбрайт е прочута със своите брошки и по-конретно – с идеите, които влага в тях. През 1997 г. например Олбрайт квалифицира бившия иракски лидер Садам Хюсеин като „лъжец“. Реакцията на медиите в страната под негов контрол я категоризира като „змия“. В отговор на това определение бившият държавен секретар на САЩ се появява с брошка, която изобразява змия, на среща на ООН.


Снимка: Instagram
Журналистите веднага усещат посланието на Олбрайт. Самата тя е признавала, че вижда в брошките допълнителен начин да изрази това, което казва, като за нея те са визуален знак, чрез който да изрази позиция, мнение и до момента брошките са запазената ѝ марка.

Маргарет Тачър е легендарна със своята дамска чантичка. Заради Желязната Лейди журналистите дори въвеждат термина “handbagging”, с който да илюстрират твърдия начин, по който Тачър работи със своите опоненти. За първи път с прочутата си чанта тя е заснета на посещение при американския президент Роналд Рейгън. С течение на времето аксесоарът се превръща в емблематичен за стила на една от най-успешните жени на политическата сцена. Тачър носи въпросната чанта цели 30 години.


Снимка: Instagram
По думите на министри от нейния кабинет тя използва дамската си чанта не като аксесоар, а като оръжие. Пословичен пример за това е случай, при който министрите се събират на заседание при Тачър, като липсва единствено тя. Въпреки това пред стола на Желязната лейди стои нейната дамска чанта. Един от министрите отбелязва, че заседанието може да за почне, защото чантата е тук.

А ето три аксесоара, на които, според нас, много дами са склонни да не обръщат достатъчно внимание.


Снимка: Shutterstock
На първо място е часовникът. Той често се използва за демонстриране на социален статус, но и на индивидуален стил. Часовникът е идеален комплимент към бизнес облеклото, което по етикет е изчистено от по-пищни и екстравагантни аксесоари. Но стилният часовник привлича вниманието и като бижу.

За някои дами брошката е по-старомоден аксесоар. Въпреки това тя продължава да е класически начин за изразяване на индивидуалност и добавяне на блясък към даден тоалет. Редица известни модни дизайнери отново върнаха брошките в употреба.


Снимка: Shutterstock
Чадърът е задължителен аксесоар в дъждовните дни, но някои жени пренебрегват възможността да го използват като начин за допълване на цялостната визия. Тъмните цветове са най-масови, но спокойно можете да изберете по-ярък цвят, който да ви зарежда с настроение в мрачното време и да ви помага да изпъкнете в тълпата.

Надежда Стоянчева по материали на huffingtonpost.com

 

 

 

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите