Кой тембър е най-секси

2017-05-30 19:21:44, публикувано от Калина Антонова в / Емоции / МИСли / Наука / Любов и секс
Висок, но не писклив... Какъв още?

Сексапилът може да бъде въпрос на тембър, но какви гласове са най-привлекателни? Учените имат някои отговори.

Еталонът при дамите е вечната Мерилин Монро. Нейният глас е с висок тембър, но звучи така, сякаш е останала без дъх. Точно тази комбинация е в състояние да подлуди мъжете.
Особено привлекателно действа тя, когато е съчетана с дребна фигура. Така жената изглежда привлекателна, но не заплашителна.

„Открихме, че когато мъже слушат говора на жени, те предпочитат висок тембър  на гласа – но не прекалено писклив – който да звучи колкото се може по-придихателно”, обяснява ръководителят на проучването д-р И Лу от лондонския колеж „Юнивърсити”. „Такъв глас предполага дребно тяло. Идеален пример за такава жена е Мерилин Монро.”

Дамите, от своя страна, търсят партньор, който е едър физически, но не прекалено агресивен. Оказва се, че те асоциират такива мъже с дрезгавия глас.
„Логично е, че жените не харесват прекалено агресивни мъже”, казва д-р Лу. „Ето защо леко дрезгавият глас, който отново звучи с леко придихание, кара дамите да си представят силен, но не застрашителен партньор.”

Проучване от 2010 г. пък показа, че както мъжете, така и жените снижават тембъра на гласа си, когато искат да покажат, че се чувстват привлечени от някого. Така че, ако искате да разберете дали тази привлекателна персона ви харесва – просто се заслушайте!

Източник: Обекти.бг
Снимка: pixabay.com
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите