Колекция на контрастите от Мина Кайе - дизайнер на филма "Възвишение"

2017-11-06 14:15:47, публикувано от Калина Антонова в / Мода / Гардероб

Тя облича четата на режисьора Виктор Божинов и писателя Милен Русков, а сега представя „Black Heaven“ 

13-ата поред колекция в историята на концептуалната българска марка Maria Queen Maria” включва 23 модела, сътворени от контрастите. Колекцията есен-зима на познатата по цял свят марка е тематично озаглавена „Black Heaven“.


„Вдъхнови ме идеята за контраста като концепция – както черното контрастира с идеята за Рая. Контрастите и крайностите в живота ни, контрастът в деня и ноща, контрастът в черното и бялото, контрастът в характерите ни, контрастът дори в младостта и старостта. Опитах се да развия тази дуалност в моделите и да проверя как една дреха може да изрази, промени  и прояви това“, споделя авторът на „Black Heaven“ Мина Кайе.


Новото лице на нейната марка MQM е Евелин Малезанова (ЕВА), която с името и излъчването си идеално представя моделите в колекцията.

Топстилистката на български и световни кино продукции, както и на някои от най-успешните ТВ формати у нас, е част от екипа на дългоочакваната екранизация на романа на Милен Русков – „Възвишение“. Режисьорският кино дебют на Виктор Божинов тръгва на голям екран другата седмица, а предпремиерните му излъчвания събраха овациите на медиите, гилдията и  зрителите.


Мина Кайе е костюм дизайнер и автор на визията на четата млади революционери – разбойници във филма. За продължилата повече от година работа по продукцията Мина споделя:
„Работа беше много, а снимачният процес труден, заради тежките терени. Но съм невероятно щастлива, че имах шанса да направя този филм, че получих това доверие. Виктор ми даде цялата свобода да творя и безусловно и ме подкрепяше за всяко мое революционно решение.


Безкрайно съм доволна и щастлива от работата си. И истински вярвам, че хората, когато  гледат филма, ще се потапят в един уникален свят и в историята, която пресъздадохме , ще усетят нашия ентусиазъм, енергията, желанието и хъса, с който сме направили филма.“

Мина Кайе е автор на визията в някои от най-успешните български и международни кино продукции, снимани у нас. През тази година тя създаде и реализира цялостната визия в дългоочаквания продуцентски дебют на Асен Блатечки - лентата „Бензин“, където е автор на визията на американския актьор Майкъл Медсън, познат от филмите „Глутница кучета“, „Дони Браско“ и „Кил Бил“. В „Бензин“ Мина облича и фронтмена на  групата „Годсмак“ Съли Ерна.

Моделите с марката MQM се продават в бутици в Ню Джърси, Токио, Сеул, Кувейт, Сидни и Букурещ, както и онлайн и във всички по-известни световни платформи, като Etsy и Dawanda.
 
Сподели
Етикети: Мода / Гардероб /
Коментирай
Покажи коментарите