Коприва, киселец, гъби и патладжан по селски

2016-03-30 12:34:29, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Ястия

Първите пролетни зеленини в уникална зеленчукова мусака

 
Ето една доста оригинална стара селска рецепта, от която да се възползвате, смесвайки първите пролетни зелени растения!


Необходими продукти: 200 г коприва, 200 г киселец, 200 г гъби, 1 патладжан, 3 домата, 1 глава лук, парче сирене, около 100 г, бучка масло, около 70 г, 2 с. л. брашно, чубрица, сол, олио

Съвет: по желание можете да сложите няколко вида сирена и кашкавал.

Приготвяне: Обелете измития патладжан и го нарежете на тънки ивици, посолете и поставете върху наклонена плоскост за половин час, за да се отцеди горчилката. Нарежете измитите коприва, киселец и гъби и ги бланширайте в подсолена вряща вода за 3-4 минути. След това ги отцедете, но запазете водата.

Нарежете лука на ситно и задушете в маслото, когтато омекне, добавете 1 лъжица брашно и разредете с малко от водата, в която са врели зеленчуците. След това смесете заедно с копривата, киселеца и гъбите.

Оваляйте патладжанените резени в останалото брашно и ги изпържете в сгорещеното олио. Върху тях изсипете зеленчуковата смес, върху тях нардете нарязаните на кръгчета домати, поръсете с чубрица и сол и отгоре настържете сирената.

НИЯ
Сподели
Етикети: Кухня / Ястия /
Коментирай
Покажи коментарите