Крал Артур според Гай Ричи

2017-05-12 08:42:13, публикувано от Камелия Петкова в / Случки / Музи / Кино и TV / Видео

Джуд Лоу в образа на злодей, Чарли Хънам и Ерик Бана в стихията си

 
Британският режисьор Гай Ричи представя в своя типичен динамичен стил епичния приключенски екшън КРАЛ АРТУР: ЛЕГЕНДА ЗА МЕЧА. С участието на Чарли Хънам  (Синове на анархията) в главната роля, филмът пресъздава класическата легенда за Екскалибур, проследявайки пътя на израстването на Артур от улиците към кралския трон. И го гледаме в кината от 12 май.


Когато бащата на малкия Артур е убит, чичото на Артур, Вортигерн (Джуд Лоу) узурпира короната. Лишен от първородното си право и без да знае потеклото си, Артур израства сред задните улички и уличните банди на града. Но когато успява да извади меча от камъка, животът му се преобръща с главата надолу и е принуден да приеме полагащото му се място на предводител.


Освен Хънам и номинирания за Оскар® Джуд Лоу (Студената планина, Талантливият г-н Рипли) в главните роли, ще видим и Астрид Берже-Фрисби (Карибски пирати: В непознати води), номинирания за Оскар® Джимон Хонсу (Кървав диамант), Ейдан Гилън (Игра на тронове) Ерик Бана (Стар Трек), Анабел Уолис, Дейвид Бекъм, Микаел Парсбранд и други.

Гай Ричи (Мъжът от U.N.C.L.E., филмите за Шерлок Холмс) е режисьор на филма по сценарий на Джоби Харълд, Лайънъл Уиграм и Гай Ричи.

 
Всички знаят легендата за Артур... или поне така си мислят, но сега Ричи разказва историята по доста различен, модерен начин. В началото на филма Артур е хулиган и крадец, който ще бъде принуден да открие истинската си съдба, докато се бори срещу монархията, която самият той трябва да управлява.

За мен най-добрите разкази повеждат главния герой на пътуване, което надхвърля ограниченията, и му позволява да надскочи първичната си природа, за да се превърне в истински достоен човек. - казва Ричи. - В нашата версия на легендата, животът на Артур е незначителен в началото: хлапак от бордеите, който скита по улиците със своите авери и с юмруци се противопоставя на закона. Но действията на другите - някои с добри, някои с не толкова добри намерения - го принуждават да разшири представата си кой би могъл да бъде.“


Чарли Хънам, който е в главната роля, казва: „Нашият Артур е израснал като груб биткаджия в един малък свят. Той категорично не е благородна душа, която търси справедлива кауза.“
Но каузата го търси. И щом Артур докосва Екскалибур, това удивително парче желязо, здраво закрепено в гранит, животът му ще се промени завинаги... независимо дали му харесва или не.Сред основните разлики от досегашните филми за Артур е фактът, че най-известният магьосник от тази ера, Мерлин, се появява за кратко. Продуцентът Торън Тунъл обяснява как героят оказва влияние на историята, въпреки липсата му: „Мерлин винаги е внасял вълшебния елемент в легендата за Артур, но искахме да представим по-широка концепция за магия, по непоказван досега начин. Запитахме се по какъв начин магьосниците си взаимодействат с простосмъртните и дали всяко тяхно действие има две страни. В края на краищата действието се развива в средновековието през обектива на Гай Ричи, така че може да очаквате доста изненади, а това винаги е вълнуващо.“

https://www.youtube.com/watch?v=kSQ2wMs5L0I

Източник и снимки: "Александра Филмс"
 
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите