Къде ще пътуваме по празниците

2017-12-21 15:16:46, публикувано от Калина Антонова в / Приключения / Къде / Места

Топ 3 на страните, които българи избират за посрещането на Коледа и Нова година

Част от българите ще изберат да посрещнат празниците извън страната, а много от живеещите в чужбина ще се приберат при своите семейства.

Най-много от закупените самолетни билети за периода между 20 декември и 31 декември са до Германия (23,7%), Великобритания (19%) и Италия (14.5%), констатират експертите от eSky.
Големият брой немски летища, до които може да се лети изгодно, сред които Франкфурт, Берлин, Мюнхен, Дортмунд, Кьолн, Дюселдорф, Карлсруе и др., отреждат крайното първенство на Германия тази година.

Двете дестинации, до които има най-голям интерес обаче, са Лондон (13,6%) и Рим (9%), а най-предпочитаните летища – съответно Станстед и Фиумичино. След тях се нареждат Франкфурт, Берлин, Барселона и Мадрид. Данните не са изненадващи, предвид големия брой българи, живеещи в тези градове, наличието на изгодни полети и атрактивността им като туристически дестинации.

Статистиката тази година сочи, че българите са планирали коледно-новогодишните си пътувания в чужбина около 2 месеца по-рано. Анализът на eSky обаче показва, че макар и на прага на празниците, все още могат да се намерят доста изгодни билети по много от популярните маршрути, за разлика от предишни години, когато цените са достигали и десеторно по-високи от обичайните нива. Пътуването в чужбина за празниците ще трае средно 5 дни.

Най-голям брой пътуващи към родината ще има от Великобритания (близо 19%). Освен от Лондон, повече българи се очаква да се приберат Франкфурт, Брюксел, Айндховен, Барселона, Мадрид, Париж и Амстердам. 
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите