Майки споделят най-глупавите съвети, които са получавали

2018-03-10 11:25:25, публикувано от Камелия Петкова в / Емоции / Деца и родители

Повечето са не просто смешни, но и нелепи

Да се смееш ли, да се чудиш и маеш - в женските форуми в мрежата човек може да прочете невероятни неща. В американския Mumsnet например една от майките предложи да споделят най-смехотворните съвети за отглеждането на бебета, които им се е налагало да изслушват. И се отприщи поток от забавни и нелепи препоръки, съвети и предложения.

Инициаторката на дискусията разказа, че са я съветвали да не пипа бебето, когато му растат зъби и крещи от болка, защото това е полезно за него и така дробовете му се насищат с повече кислород. Веднъж пък ѝ предложили да сложи плачещото бебе във ваната, за да може то да си задържи дъха и да се успокои.

„На мен ми предложиха да отуча детето да се бие и да блъска като просто го гледам в очите и му казвам: „Не бий“, написа друга майка по темата.

Сред изброените съвети имало и такъв: да не купува подарък на детето за Коледа, а да похарчи икономисаните пари за вечеря с партньора.

Друга жена пък, която се прибирала вкъщи от улицата, където било много горещо, била посъветвана да почака половин час, преди да накърми бебето, защото млякото ѝ щяло да бъде прекалено топло за детето.

Повечето глупотевини се отнасят именно за кърменето. Една майка била посъветвана да отбие детето от гърдата, когато то стане на годинка, защото след това млякото ѝ щяло да се развали. Или че не бива да пие газирани напитки, докато кърми. (Това, между другото, според някои източници е правилно, защото газираното може да предизвиква неразположение в стомаха и на майката, и на бебето.)

Когато плуваш, докато си бременна, костите на таза ще се разширят и ще изгубиш бебето“ – това предупреждение е получила друга майка.Ето още няколко съвета, които предизвикват смях във форума:
- „Покривай лицето на бебето всеки път, когато излезете вечер на разходка – нощният въздух може да бъде опасен за него“.

- „Не излизай навън с тримесечно бебе, за него е по-добре да си седи вкъщи всеки ден, защото така може да съсредоточи вниманието си на майката.“

- „Към вечно гладното бебе трябва да се отнасяме като към алкохолик и да го отучим от пристрастието му към шишето с мляко.“

- „Не приспивайте бебето през деня, за да може да спи по-добре през нощта.“

- „Охладената преварена вода лекува от всички болести.“

- „Хранете детето с едно и също ядене, докато не го изяде.“

Източник: letidor.ru
Снимки: pixabay.com
 
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите