Малки мебелни метаморфози

2016-01-04 11:16:19, публикувано от Станислава Петкова в / Дом / Интериор

Как стандартното може да изглежда неповторимо и оригинално

 
Един как един и без това нелош телевизионен шкаф се прероди в още по-красива и неповторима мебел.

Преди

Шкафът е „роден” сравнително неотдавна - преди 6-7 години, и можеше да краси интериора на въпросната къща още не една и две Коледи.
 
Дизайнерското сърце обаче не трае и тъкмо преди светлия християнски празник реши да реновира чамовия шкаф (покрит с недостатъчно екологичен нитроцелулозен лак).

За целта са използвани съвременни, щадящи природата акрилни бои и лакове, както и една стара черга. Ефектът, както се вижда с просто око, е покъртителен.

След

Скромният шкаф придоби едновременно рустикален и винтидж външен вид, а освен това получи своя собствена идентичност.
 
Разбира се, цветовете и комбинациите са само примерни и въпрос на индивидуално решение. Всичко зависи от желанието ви и от интериора, в който искате да го поставите. Може да е синьо-червено, жълто-зелено, кафяво-розово и т. н. Въпросната мебел може да бъде направена от нулата, а можем да реновираме и някоя стара - стига да е от дърво и все пак да се крепи на краката си.


Още един пример: прелестно шкафче в стил рустик - китна мебел за всеки интериор. В случая интериорът е на баня. Но нищо не пречи на шкафчето да порастне, да си промени формите и съдържанието, да се превърне в кухненски шкаф, а в най-смелите си мечти - и в дизайнерски гардероб.
 

Винтидж шкаф, превърнат в рустикален - с желание и въображение.

Ако си сложите една подобна мебел в къщата или апартамента, веднага ще ви се прииска втора и трета... В което няма нищо лошо - когато човек инвестира в реставрирането на старинна мебел и я обнови по подобаващ начин, печели много - вдъхнал й е нов живот и е направил неповторим облика на дома си! 

Източник: ​hubav-dom-i-saltanati.com
Сподели
Етикети: Дом / Интериор /
Коментирай
Покажи коментарите