Малките камъчета правят интересния интериор

2015-09-26 13:39:13, публикувано от Станислава Петкова в / Дом / Интериор / Полезни идеи

Следните примери ще ви насочат към ефектни и практични идеи за дома
 

Да използвате камъни за оформление на градината е едно от най-логичните решения – те са естествен материал и се вписват чудесно във всеки дворен пейзаж: по оградата, за алеите, край беседката, на алпинеума...

Но какво ще кажете да декорирате дома си с тях? И тук не говоря само за стари къщи с каменни стени, които, оставени видими, са много ефектен акцент в интериора. 

Модерното жилище, със своите отворени големи пространства и прозорци, от които нахлува светлина, с правите линии или меки извивки на мебелите се нуждае от доза „бъбривост”, от закачлив детайл, който да разчупи атмосферата.

Най-подходящи са малките камъчета като декоративен елемент на пода в банята, или като заместители на друг вид облицовка за пода – облите речни камъни например са красива презастраховка от хлъзгави повърхности.

 
 
Когато ги налепите край мивката в банята или кухнята, също получавате интересна украса, която ще придаде уникалност на дома ви.Още по-ефектно е да ги използвате като мозайка край камината, като пано на част от стена в дневната, в трапезарията...

 
Дори да не се осмелите да използвате този материал на големи площи, можете да го включите в сервировката, в антрето, пред входната врата, на терасата. 
Малките камъчета имат място почти навсякъде в дома, с изключение на, да речем, бебешката стая.  Не само ще направят стаите в жилището ви по-интересни, но и по-практични. Изобщо, малките камъни не само че няма да „обърнат колата”, но и са пряк път към хубавия и стилен интериор.

 
Станислава Петкова
Снимки: pinterest.com 
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите