Манията по плажните плитки

2016-07-25 21:31:17, публикувано от Калина Антонова в / Красота / Коса

 

Хитът на лятото в снимки и подробни обяснения

Ефектните плитки, популярни сред афроамериканците, завладяха модните тенденции в косите още от началото на годината. Имитирайки коса, тази прическа е доста трудна за изпълнение, но много лесна за поддръжка през топлите месеци. Точно сега – когато морските вълни носят прохлада и свежест, слънцето ни действа магически и дарява кожата ни с приятен загар, освен с изкусителен тен, на плажа може да впечатлим и с атрактивна визия – не само в облеклото си, а и в прическата.

От салон „Магама“ препоръчват да се гмурнем в морето от плажни плитки и да изберем именно тях за своя лятна визия.

Плитките могат да бъдат детайл, цялостна спортна прическа или акцент в изработването на друга плитка. От началото на тази година младите залагаха на две основни обърнати плитки, които се наричат още боксьорски плитки. Те имат леко бунтарско излъчване, а в същото време дългата коса е прибрана и не пречи на погледа.

Сега, в разгара на лятото, сме свидетели на абсолютния хит – плажните плитки, предпочитани за ваканцията. Тайната на плътността и дължината им е, че се изработват от изкуствена коса за плитки (канекалон).

Канекалонът е 100% синтетичен материал – лесен за употреба, за поддръжка и много лек. Има различни варианти за изгледа на самите плитки. Естествената коса на клиента може да се раздели на малки кичури с еднаква големина или може да се започне с плитки по самата глава в зависимост от предпочитанията на клиента.

Има различни цветове канекалон, с който успешно можете, освен с красиви плитки да разнообразите прическата си и цветово. Тази година, в духа на световните тенденции при оцветяването на косата, е модерно плитките да са с омбре ефект или в два различни цвята.

Разнообразието на тоновете варира от естествени натурални до най-крещящи неонови или така предпочитаните лилаво, сиво, розово и тюркоаз. Важно за клиента е плитките да са добре изработени, освен с добро заплитане на канекалона, всички плитки да са с еднаква големина.

Канекалонът не задържа вода, което улеснява миенето и сушенето на косата. За да запазят плитките добрия си вид през цялото време, е добре след измиване с мек шампоан за ежедневна грижа за косата да се нанасят специални серуми за изкуствен материал или кристали за коса. Те ще направят плитките гладки и блестящи. Заради лесната си употреба и поддръжка канекалонът може да послужи и за ефектни панделки, нестандартни кокове, допълнителни плитки или други форми за вашата артистична визия или за фризьорско шоу. Подобен род плитки може да се носят от жени, мъже, дори и от деца.

 

Благодарение на изкуствената коса, плитките може да стигнат дори до кръста. Трябва да се има предвид, че изработката на точно този вид плитки е доста трудоемка и отнема от 4 до 6 часа, в зависимост от гъстотата на естествената коса на клиента, както и в какъв точно вид ще иска да са плитките. Доста често над една прическа работят по двама или трима фризьори. Готовите вече плитки може да носите 2 – 3 месеца, което значи през целия летен сезон. Дали вързани на плитка, изцяло пуснати или завити в обемен кок, вие ще бъдете атрактивни и със сигурност ще привлечете вниманието на плажа или басейна.

Фото: © MAGAMA

Сподели
Етикети: Красота / Коса /
Коментирай
Покажи коментарите