Морето като коафьор

2016-08-02 21:53:09, публикувано от Калина Антонова в / Красота / Коса

Допринася за стайлинга на плитки, осукани кичури и малки кокчета, но и изтощава и изсветлява - какво да предприемете

Ако използвате често масла за коса, знаете колко са удобни за всяка прическа. Но когато сте на море, можете да се възползвате не само от тях, но и от ефекта на солената вода върху косъма. Комбинация от двете ще ви гарантира, че ще запазите косата си здрава, силна и едновременно с това – много добре стилизирана.

Как да постигнете всичко това с минимум усилия:

Снимка: pixabay.com

1. Спрей олио с витаминен комплекс, втрито в скалпа половин – един час преди плаж ще защитава с успех от дехидратация, ще придава блясък и ще изпълнява предназначението си да помага за лесното разресване. Защото прониква в дълбочина и защитава от вредните външни влияния.

2. Не пренебрегвайте продуктите с UV филтър, предназначени да защитават косата от вредното ултравиолетовото излъчване. Напръскайте се с тях или ги втрийте също преди да се излегнете на пясъка и те, освен че ще предпазват, ще помогнат и да задържите по-дълго избраната прическа.

3. След излизане от водата подсушете съвсем леко косата и оформете косата си с нейна помощ – тя е естествен стилизант и можете да направите плитки, осукани кичури, кокче, да приберете назад права или хваната в опашка без да добавяте никакви други продукти – солената вода добавя обем и прави косата плътна и послушна.

Снимка: pinterest.com

4. Морската вода може да изсветли прекалено много косата ви, което не е никак красиво на боядисана коса. На естествено русите или кестеняви коси това е възможно вълните и слънцето да се отразят по интересен и приятен начин, но при боядисваните коси белите корени ще се появят още на първата седмица, а цялостния нюанс на косата ще стане с най-малко един тон по-светъл. Ако не желаете да си причинявате този цветови експеримент, носете в багажа за плажа пигментиращи балсами или шампоани, защото всички сме наясно – не е никак забавно да се занимавате с боядисване по време на ваканцията. И ги използвайте, когато се къпете със сладка вода.

Калина Антонова

Сподели
Етикети: Красота / Коса /
Коментирай
Покажи коментарите