Музейко: Всяка неделя е посветена на татковците

2017-02-01 20:57:44, публикувано от Камелия Петкова в / Емоции / Приключения / Деца и родители / Къде

През февруари в Музейко е вторият „Месец за най-малките (0-5 г.)“ и цветната програма от дейности продължава с образователни игри, творчески ателиета и срещи със специалисти в сферата на ранното детско развитие. Те са обединени под различни теми през различните дни от седмицата. Всяка неделя е Ден на татковците и бащите на децата от 0 до 5 г. влизат на половин цена в Музейко.

Акцентът в програмата през февруари е поставен в неделите, отредени за Ден на татковците. Важната роля на мъжете за детското възпитание и развитие е чудесен повод да се отдели специално време за най-малките и техните бащи. Строителна работилница и спортни упражнения са сред полезните и интересни занимания, в които те могат да се включат заедно, а билетът за вход в Музейко за татковците на децата между 0 и 5-годишна възраст е на половин цена.

Програмата в „Месец за най-малките“ е разработена от екипа на Музейко и от гостуващи специалисти с много опит в сферата на детското развитие, а темите всяка седмица от февруари са:

Вторник - Ден на здравето

Сряда - Ден на музиката

Четвъртък - Ден на цветовете

Петък - Ден на сетивата

Събота - Ден на специалиста

Неделя - Ден на татковците

Всички дейности от програмата в „Месец за най-малките“ са включени в билета за Музейко, като за децата до 4 г. входът винаги е безплатен.

През февруари продължават работилниците и ателиетата от постоянната програма на Музейко, които разказват за вълнуващия свят на науката и вдъхновяват за знание и творчество децата над 5 г. Предвидени са допълнителни дейности в рамките на междусрочната ваканция (04-08 февруари) и на 6 февруари, понеделник, Музейко ще работи извънредно.

Музейко е най-големият детски научен център в Източна Европа. Създаден е през 2015 г. от фондация "Америка за България". Музейко обхваща интерактивно пространство от 3500 кв.м. с над 130 образователни игри, посветени на различните науки, инженерството, екологията, комуникациите и изкуствата, и Учебен корпус, който предлага специализирани научни и творчески ателиета. Музейко осмисля по увлекателен и лесен начин връзката между децата и знанието чрез съвременно пространство и прогресивна методология в поднасянето на учебния материал.

Снимки: Музейко 

 
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите