НДК предлага разходка по „хартиена улица“

2016-04-11 13:28:29, публикувано от Здравка Трайкова в / Музи / Арт

„София хартиен арт фест 2016“ започва на 28 април 
 
 

За пръв път тази година „София хартиен арт фест“ (СХАФ 2016) гостува на НДК. Темата на тазгодишното издание е „Траснформации с хартия“. Фестивалът ще бъде открит на 28 април от 18.30 ч.  на Полуетаж-Запад и ще продължи да 17 май.
 


Във фестивала ще участват както утвърдени български и чуждестранни автори, така и студенти от Национална художествена академия (НХА) и Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
 

Лаура Бехар от Израел ще престави  гостуващата изложба на членове на Световната асоциация за хартиено изкуство (IAPMA). На 4 май гостите на фестивала ще могат да посетят и лекцията на тема „Влияние на хартиеното изкуство в днешно време”

В рамките на фестивала ще се проведе и дискусия по темата „Трансформации с хартия“. Всички проекти ще бъдат представени лично от авторите и обсъдени с участниците.

Най-добрата творба ще бъде обявена на 5 май от експертен екип на НДК.
 
На 11 май, по  време на откриването на 21-то издание на „Салон на изкуствата”, СХАФ ще предложи на почитателите на хартиеното изкуство разходка по емблематичната „хартиена улица“. Обиколката ще се проведе между 12 ч. и 18 ч. Ще може да се срещнете с много творци и да участвате в създаването на произведения от хартия.
 
На място ще бъдат демонстрирани различни техники, а темата за градските пространства и техните обитатели ще бъдe разгърната от изложбата на младия фотограф Владимир Добрев - „Площадите в мен”.
 
По традиция СХАФ ще включи в програмата си и представяне на техники, биеналета и професионални форуми за хартиено изкуство.
 
 Източник: НДК
Снимка: pinterest.com

Сподели
Етикети: Музи / Арт /
Коментирай
Покажи коментарите