Наденички с тиквички – интересната комбинация

2016-05-09 07:37:40, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Ястия

Как да ги приготвите с див чесън, горчица и топено сирене

Не сте опитвали нищо подобно, в което вкусовете се балансират по така възхитителен начин. Опитайте се да се придържате към рецептата, която е поредната импровизация на MissIs с (не)подозиран успех!

Необходими продукти: 4 наденички от кълцано свинско и телешко месо, 2-3 тиквички, 100 г зърниста горчица, 150 г топено сирене, ½ ч. л. куркума, 1 връзка пресен див чесън, 1/2 връзка копър, 2 с. л. зехтин, кимион, лимон, сол на вкус

Приготвяне: Обелете измитите тиквички и ги разрежете наполовина, а след това на четвъртинки. Поставете ги в тавичка, добавете сол и зехтин, поставете покрай тях наденичките, овкусете с кимион и куркума и сложете във фурна, включена предварително на 220 градуса. Когато след 30 минути се запекат, добавете нарязаното на кръгчета топено или пушено сирене отгоре и оставете за още 5 минути.

Поднесете с горчицата, лимоновия сок и нарязания на ситно див чесън и копър.

НИЯ

Сподели
Етикети: Кухня / Ястия /
Коментирай
Покажи коментарите