Най-новите терапии за коса

2017-03-30 17:28:59, публикувано от Калина Антонова в / Красота / Коса

Представя ги академия SELENA ES

Академията, която подготвя висококвалифицирани кадри в сферата на маникюризма и фризьорството, представя най-новите терапии за коса.
Важна особеност е, че грижата за скалпа и за самата коса не бива да бъде събирана в един продукт, казва арт директорът Милен Илиев. 


Така се появява и идеята за скалп терапията на Jungle fever. Формулата ѝ е обогатена със стволови клетки от ябълка, чиито свойства възстановяват и регенерират луковицата на косъма. Също така, идеално се справя с премахването на себум, пърхот и косопад.

Друга терапия, която от своя страна е специално разработена за мека и фина коса е Henna Therapy. Тя има за цел да направи косата по-здрава и лесно контролируема, като успешно реструктурира и ревитализира самата коса и скалпа. Обогатена е с три есенциални съставки: къна Lawsonia Alba Henna, екстракт от фурми и масло от Muru Muru. Целият този комплекс прави косата хидратирана, бляскава и със завиден обем, а също така подпомага по-бързия ѝ растеж.


Последната иновация в предотвратяването на косопада и поддържането на косата здрава е ботокс терапията. Формулата, обогатена с екстракт от черен хайвер, витамин Е, пантенол и натриев хиалуронат, прониква дълбоко в структурата на косъма и възстановява пептидните кератинови връзки, запълва увредените места, подхранва и придава блясък и мекота.


След като върху косата е приложена подходящата за нея терапия, боядисването може да се случи и с оцветяваща маска – една страхотна иновация в боядисването на коса. Jungle fever color masks (оцветяващи маски)са продукт две в едно, който обогатява и удължава трайността на цвета на естествената или боядисана коса.

Специалната технология на цветния пигмент имитира формата на отделните люспици на кутикулата, като се закрепва между тях, осигурявайки изключително гладка повърхност с интензивни нюанси. Оцветяващите маски имат 9 нюанса и са обогатени с масло от макадамия и емолианти за изключително мека и блестяща коса.

Снимки: © Jungle Fever/ SELENA ES
 
 
 
Сподели
Етикети: Красота / Коса /
Коментирай
Покажи коментарите