Нашенската Бриджит Бардо

2016-11-30 16:17:13, публикувано от Камелия Петкова в / Случки / Личности

Светлана Хънт спасява бездомни животни в България

Една дама със суперинтересна история - Светлана Хънт основа със собствени средства Lucky Hunt Foundation, чиято кауза е да спасява малтретирани и пренебрегнати бездомни животни от улиците на България.
Тя построи клиника край Варна, за да облекчи страданието на животните, като намалява популацията на бездомните индивиди чрез програмата на фондацията за хуманно кастриране. Заедно с това, Светлана Хънт и нейният екип обучават децата в училище на „изкуството“ на състрадателността, позитивното възприемане и респект към кучетата и други уязвими животни.

Клиниката за животни е сертифицирана като приют и затворено стопанство от тип 1 - една от малкото официални болници за четириноги в нашата страна. Консултант на фондацията е проф. д-р Иван Борисов, който преподава в катедра „Ветеринарна хирургия“ в Тракийския университет, Стара Загора. 

Животни без постоянен дом са включени и в програмата Lucky Hunt Virtual Adoption. Тази хибридна форма на осиновяване се осъществява чрез уебсайт, който позволява да се осинови едно (или няколко) животни от всяка точка на планетата чрез лайф стрийм.

Хънт е космополитна личност - американска гражданка, родена в Киев, Украйна през декември 1969 г. Тя емигрира със семейството си в Америка през 1975 г. Завършила е Cordon Bleu Culinary във Франция, носи ѝ се име на модна икона, защото е близка с големи имена като Карл Лагерфелд и винаги е гост на топмодни събития по света. Но работата на живота ѝ е като активист за правата на животните. Тя е омъжена, има 3 деца и живее едновременно в България, Франция и Калифорния.

Инициативата ѝ се развива в Lucky Hunt Projects 2017, като ще работи по интересни нови програми, каквато Lucky Hunt Donkey Farm. Тя е замислена да се грижи за породата „балкански“ магарета в България, да информира хората за тяхната популация, която е намаляла застрашително.

Проектът Stop Puppy Mills SOS пък цели да елиминира фабриките за кученца, сериозен проблем в нашата страна, на който трябва да обърнат внимание всички институции. Те са принуждавани да раждат постоянно, без да напускат клетките си, а отделно се отглеждат в изключително мизерни условия.

Foreign Students are Welcome ще е програма, направена за току-що завършили ветеринари от цял свят, а една от най-трогателните инициативи е Children’s Workshop - програма за деца, болни от аутизъм и синдрома на Аспергер, които ще имат възможност да общуват с животните.
 

Сподели
Етикети: Случки / Личности /
Коментирай
Покажи коментарите