Наско от Б.Т.Р. като коварния Пилат Понтийски

2017-04-03 18:42:32, публикувано от Калина Антонова в / Музи / Музика

В рок операта „Исус Христос Суперзвезда”

 
Между Цветница и Великден ще преживеем отново страстите Христови с проекта „Исус Христос Суперзвезда“.
Рокоперата, поставена у нас, тръгва на Великденско турне и ще стартира от Хасково на 10 април. Следват Димитровград на 11 април, Карлово – 18 април и Казанлък – 24 април.

Наско от Б.Т.Р. влиза в ролята на Пилат Понтийски  - римски прокуратор, осъдил на смърт Христос, след което символично измил ръцете си, за да снеме вината, една от най-противоречивите и в същото време - загадъчни фигури в човешката история, отговорен за безчислените жестокости и убийства, извършени без съд.

Рок операта „Исус Христос Суперзвезда” е проект на Опера Пловдив. В ролята на Исус ще видим Богомил Спиров, Момчил Караиванов е Юда, в образа на Мария Магдалена се превъплащава Християна Лоизу.

Хитовата творба, музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс, която не слиза от сцените вече 40 години, първоначално е замислена от авторите като концептуален рок албум.

Действието на рок операта следва приблизително каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, като започва с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим и завършва с разпъването му на кръст.


За да е най-близко до музикалния оригинал и за да се избегнат противоречиви интерпретации,  музикалното произведение ще бъде представено концертн  с участието на оркестър, хор и балет на Опера Пловдив.  
Сподели
Етикети: Музи / Музика /
Коментирай
Покажи коментарите