Никол Кидман - кралицата на пустинята

2016-11-30 09:37:25, публикувано от Камелия Петкова в / Случки / Музи / Кино и TV / Видео

Гледаме премиерно драмата, режисирана от Вернер Херцог


Пътешествията и романтичните преживявания на Гертруд Бел (1868-1926) – английска аристократка, писателка, пътешественичка, изследователка, археолог, историк, картограф и аташе на Британската империя в Близкия и Среден Изток от зората на 20-и век са описани в драмата, която ще гледаме премиерно в кината от 2 декември - "Кралицата на пустинята".


Носителката на "Оскар" Никол Кидман се превъплащава в образа на Бел.


Във филма успешно ѝ партнират Робърт Патинсън, Джеймс Франко и Деймиън Луис.

Гертруд Бел е първата жена, обходила сама неизследваните светове на арабската пустиня. Безпрецедентните ѝ пътувания я превръщат в най-влиятелната жена в региона на Близкия и Среден Изток, където тя създава ценни връзки с няколко бъдещи постколониални лидери.


По-късно в живота си, тя се включва в политиката и помага да се сформират няколко държави и да се определят техните граници. Гертруд Бел се превръща в единствената жена с голямо политическо влияние върху британската имперска политика в Близкия и Среден Изток.

Номинираният за "Оскар" Вернер Херцог и режисьор на филма, показва романтичната част от живота на Гертруд Бел и нейните трагични любовни връзки. Биографичната драма има номинация за "Златна мечка" - Берлинале 2015.


https://youtu.be/goOv284QYO0


Източник: "България Филм Вижън"

 

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите