Нина Николина и нейната Яна

2017-04-12 14:31:54, публикувано от Камелия Петкова в / Случки / Музи / Видео / Музика

С нея певицата честити Великден

 
Нина Николина поднася на почитателите на хубавата музика една забравена песен на нов глас навръх Възкресение Христово - македонската народна песен "Яна" в аранжимент на Мага.


Ето какво споделя Нина Николина за проекта: „Яна" е народна песен, много дълго търсена, премислена и изстрадана. Тя е много стара и много пята, но неиздавана до момента в България. Откри я доц. д-р Веселка Тончева  - фолклорист. 
Песента се е пресявала, като песъчинка, оваляна от вълните стотици години. Това беше предизвикателството за нас - как да запазим формата и как да я направим да звучи съвременно.​"


Видеоклипът е по идея на Георги Тошев, реализиран от известния фотограф Павел Червенков, който дебютира като режисьор и оператор.


"Идеята за клипа е да бъде фотографски – в градска, по-скоро условна среда. Всяка песен с народен текст, има сюжет. В „Яна" искахме да избягаме от сюжета, от разказа. За нас беше важно усещането, настроението на песента, ритъма. Това е клип на усещането, без претенции, който не отнема настроението на песента, а го допълва...
Всъщност, това е видеореализация на приятели, които споделят един вкус: Павел Червенков (окото и камерата), Илиян Диков (монтаж), Цвети Христова (грим), Георги Тошев (идеи), Мага (аранжимент) и аз - всичко плюс актриса и кетъринг."
 

https://www.youtube.com/watch?v=cagrKe64By0

 
Сподели
Етикети: Случки / Музи / Видео / Музика /
Коментирай
Покажи коментарите