Нови джаз стандарти в концерта на Камелия Тодорова & JP3

2017-04-24 16:13:28, публикувано от Калина Антонова в / Случки / Музи / Сцена / Музика / Личности

Певицата ще изпълни и големите си български хитове на 26 април


Нови версии на известни американски джаз стандарти и българските си хитове ще представи за първи път Камелия Тодорова в концерт тази седмица.

На 26 април певицата ще излезе на сцената на зала „България” за концерта A Song for You от фестивала Sofia Jazz Peak и „Европейски музикален фестивал”. Новите джаз аранжименти са дело на Живко Петров. Двамата работят заедно от 20 години, записаха два албума и  наскоро осъществиха национално турне в България.Акустичният концерт е с участието на JP3 в състав: Живко Петров (пиано), Димитър Семов (ударни) и Веселин Веселинов – Еко (бас). „Европейски музикален фестивал“ 2017, представен от агенция „Кантус Фирмус“, е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2017 г. Съорганизатор е Министерството на културата на Р. България.
„Смятам, че съчетаването на американския и българския репертоар в този концерт е много подходящо. Песните си пасват много добре, защото моето фразиране на български език е по-специфично и меко.” – разкрива певицата в интервю на Елена Розберг за бТВ радио по повод събитието.

Заглавието на концерта идва от песента A Song for You на Лиън Ръсел, станала много известна в изпълненията на Рей Чарлз и Дони Хатауей, и която Елтън Джон нарича „американска класика”. „В нея се разказва за това как един артист излиза на сцената хиляди пъти, как се среща с многобройната си публика и как изпълнява една песен. Всичко това ще пресъздам и аз, със стремежа да обединим усещанията си с публиката и да се получи взаимодействие.” – разказва Камелия Тодорова. „Един артист е егоист, когато твори, но той не го прави за себе си, а преди всичко за публиката.” – допълва тя.
Преди концерта обикновено съм в треска и не зная как ще се получи. Но когато изляза на сцената, още с първата песен улавям настроението в залата и вече имам усещане как ще протече до края. Всеки концерт е уникално преживяване.” – споделя изпълнителката.  

Камелия Тодорова възнамерява да осъществи записи на репертоара от концерта и да ги издаде в нов албум.
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите