Новите слънчеви очила - все по-цветни

2017-04-07 17:35:27, публикувано от Калина Антонова в / Мода / Аксесоари

Сравняват ги с цветя

Поради голямото разнообразие от цветове, различните модели в новата колекция слънчеви очила на KWIAT за 2017 г. изглеждат като цветна леха. Сравнението с цветята не е случайно и по друга причина – KWIAT празнуват имен ден тъкмо на Цветница.
Думата kwiat на полски означава цвете, а историята на това име е свързана колкото с цветята, толкова и с любовта.
Всичко започва преди повече от половин век, когато полякиня от знатна фамилия и българин от Своге се влюбват. Любовта им минава през дълга раздяла, различни пречки и над 600 любовни писма, които ги свързват. Михаил и Мария успяват да се преборят за любовта си и техните чувства разцъфтяват в България. Тя е лекар офталмолог и обожава цветята, затова, когато той създава семейната фирма, свързва името с любовта към своята съпруга.

А любовната история продължава и в следващото поколение на семейството. Синът на Мария и Михаил – Павел Цветков – също открива любовта в Полша в лицето на Едита. Двамата избират да се развиват в България и разработват семейна фирма KWIAT. Така те решават да създават очила за българи със същото полско име за „цвете“ и подготвят първата колекция цели две години. Тя е само от 45 модела, за разлика от колекцията за 2017-а година, в която има общо 1200 варианта на различните модели. 


Изобилието от цветове при дамските и унисекс очила включва: розово, лилаво, небесно синьо, сьомга, много бонбонени багри и нежни нюанси. В принтовете са интересни комбинациите от строго геометрични форми в рамката, които редуват цветовете – синьо, жълто, зелено...


Остават актуални моделите, които наподобяват дърво, както и комбинациите в принтовете тип „хавана“ и „костенурка“ в синьо, кафяво и зелено. Навлизат и прозрачните елементи, при които принтът изпъква само на светлина.

Интересни са и моделите с брокат в рамката, но като цяло очилата от матови материали са по-актуални от гланц моделите. Сред актуалните предложения за годината са и тези в милитъри стил в кафяво, жълто и зелено.

При мъжките модели очила цветовете са предимно горска сянка, синьо, черно и сиво. С цветовете се акцентират и различни детайли, като например края на дръжките, който при някои модели е в различни цветови комбинации.
Формите са най-различни, като преобладават закръглените, които са по-скоро комбинация от елипса и кръг. Интересен е двойният мост между стъклата (кръжилата).


В доста от новите модели мостът е върху рамките, което придава шик и изтънченост на моделите. Интересен и практичен е моделът тип „глазант“, който не ограничава с рамка виждането надолу и настрани, което е много полезно при шофиране.
Огледалните стъкла продължават да са модерни. Те вече са по-прави, не толкова извити (издадени навън), което създава усещане, че не са крещящо огледални, а по-скоро полуогледални. Хит при тях са стъклата в цвят розово-златно, актуално остава и покритието тип „хамелеон“.


Стъклата са поляризирани и имат технологично надграждане с по-висока UV защита. Очилата са максимално изтънени, което ги прави много леки и комфортни за носене.
При всички модели има възможност стъклата да бъдат сменени с диоптрични.

Снимки: © Борислав Йосифов и Николай Иванов, © KWIAT 
 
Сподели
Етикети: Мода / Аксесоари /
Коментирай
Покажи коментарите