Одри Тоту - великолепна в "Одисеята на Жак-Ив Кусто"

2017-03-31 13:28:36, публикувано от Камелия Петкова в / Случки / Музи / Кино и TV / Видео

Актрисата с номинация за "Кристален глобус" за ролята си в биографичния филм

Одри Тоту и Ламбер Уилсън са прекрасен дует в новия биографичен филм за големия френски океанограф, изследовател, авантюрист и режисьор Жак-Ив Кусто, който можем да видим в кината от днес.

Той е базиран на книгите „Моят баща, капитанът: Живот с Жак Кусто” от Жан-Мишел Кусто и „Капитанът на „Калипсо” от Албер Фалко и Ив Пакале и разказва историята на авантюриста, който през лятото на 1946 г. води райски живот по Средиземноморието заедно със семейството си, но не се чувства щастлив и търси морски приключения.


Воден от непоклатимата си вяра в прогреса, той поема с наскоро закупения си кораб „Калипсо” на път, за да проучва океаните на света.
10 години по-късно, вече порасналият му син Филип иска да тръгне по стъпките на баща си. Докато Жак – на ръба да се превърне в мегаломан – мечтае за подводни жилища, синът му си дава сметка, че подобна иновация може да застраши околната среда. Отношенията им са поставени на изпитание, когато двамата се отправят на съвместна експедиция.

Филмът има номинация Сезар 2017 за най-добър звук; номинация за Кристален глобус 2017 за най-добра актриса за Одри Тоту и за най-добър актьор за Ламбер Уилсън.


https://youtu.be/uHHQgCt7qLY

Снимки и източник: ​6А МЕДИА Ентъртеймънт
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите