Пенелопе Крус е "Кралицата на Испания"

2017-06-14 11:58:14, публикувано от Камелия Петкова в / Случки / Музи / Видео / Кино и TV

Трейлър от новия филм на Фернандо Труеба


Носителят на "Оскар" за най-добър чуждестранен филм ("Бел Епок") от 1994 г. Фернандо Труеба, сценарист и режисьор на филма „Кралицата на Испания“ е събрал цяла звездна плеяда от актьори, за да изрази почитта си към испанското кино от 50-те години на миналия век.


В „Кралицата на Испания“ Пенелопе Крус е известната филмова звезда - Макарена Гранада. Тя бяга от блясъка и славата на Холивуд през 1950 г. и се завръща към корените си в Испания.


Там Гранада трябва да заснеме американския блокбъстър, озаглавен "Кралицата на Испания", където тя ще изиграе ролята на кралица Изабела I.


 В Мадрид не само ще се срещне отново със старите си приятели и колеги от трупата, но също ще трябва да се бори с друг диктаторски режим: този на Франциско Франко.
 „Кралицата на Испания“ е изкусно представяне на спиращи дъха костюми, богати визуализации и лудост.  Забавно и непредсказуемо съчетаване на студийната система на Холивуд от 50-те години с тази на фашистката епоха в Испания.


Участват още звезди на иберийското кино: Антонио Ресинес, Кари Елвес, Манди Патинкин, Хуан Антонио Бейона, Чино Дарин, Артуро Рипстейн, Клайв Ревил, Сантяго Сегура, Неус Асенши, Ана Белен, Хавиер Камара.

Фестивални участия, награди и номинации: 5 номинации за наградата „Гоя“, Номинация за главна женска роля за Пенелопе Крус от Съюза на артистите, Испания, Официална селекция, Берлинале 2017.

https://youtu.be/F2fj_WA32Yw


Източник: 6А МЕДИА Ентъртеймънт
 
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите