Петте най-оригинални подаръка за Свети Валентин

2017-01-19 17:56:12, публикувано от Калина Антонова в / Приключения / Къде / Места

Младите ценят преживяванията много повече от вещите

Красиво бижу, скъп парфюм, еротично бельо, вечеря в изискан ресторант... Сигурно вече чудите с какво да изненадате половинката си за Деня на влюбените.

Последните проучвания сочат, че младото поколение цени преживяванията в пъти повече от вещите. Затова, ако искате да засвидетелствате любовта си по най-добрия начин, няма по-подходящ подарък от пътуването.

Ето защо eSky селектира пет романтични дестинации, до които можеш да осъществите кратко бюджетно пътешествие с любимия човек.

Приема се, че за всеки от гореизброените подаръци би отделил поне 150 лв. Целта е да се намерят два двупосочни самолетни билета на по-ниска от тази цена и да остане малка сума за съпътстващи разходи. Ето кои са 5-те най-подходящи места:

Рим – 80 лв.

Нюансите на залеза зад купола на Св. Петър, разходка по стъпките на забравени романтични поети, чаша сладолед в уютно кафене, съзерцаващо театралните етюди на Рим. Вечния град е перфектното място да кажеш без думи „Вбичам те завинаги“.

Венеция120 лв.

И най-заклетият противник на клишетата ще трябва много да изкриви езика си, за да отрече, че Венеция е един от най-романтичните градове на планетата. Това е място, което може да събуди и най-изстиналата близост между двама и се препоръчва като отличен избор за кратко романтично пътуване.

Пиза – 70 лв.

Ако не сте си представяли романтична ваканция в Пиза, време е да опитате. Това тосканско съкровище върви с всичките му старомодни алеи, живописни тротоарни кафенета, спокойни нощи на открито и дълги разходки сред вековна история. В случай че това не стига, едва на 1 час път се намира Флоренция, която едва ли има нужда от доводи в подкрепа на своята романтичност.

Лондон – 120 лв.

Ясно е, че на тема "романтика" битката с Париж е обречена. Но днес сме на лов за евтини самолетни билети, по който критерий френската столица не се класира в момента. Затова отлитаме към Лондон, който в никакъв случай няма да разочарова романтичните ни нагласи. Целувка край Темза, кралска разходка в Риджънтс парк... Кой би ни обвинил в прекалена тривиалност?!

И ако все пак се намери такъв, алтернативата е

Стокхолм

Наричат го „Венеция на Севера“. Пръснат е на 14 живописни острова, свързани помежду си с 57 моста, и всеки квартал омайва със свой собствен стил и характер. И ако само допреди няколко месеца беше невъзможно да стигнеш до Стокхолм за по-малко от 400 лв. и поне два самолета, то днес можеш да заведете половинката си там за по-малко от 3 часа и 80 лв.

Успех!

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите