Пица от тиквички и други вкусни идеи

2016-09-13 13:01:20, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Ястия

Три начина да приготвите полезния зеленчук - не сте ги пробвали!

Тиквичките са принцесите на средиземноморската кухня - италианци и гърци са пристрастени към тях. Ние, както и много други европейски народи, сме изкушени от свежия зеленчук не само, защото съдържа куп полезни елементи, но и защото е много вкусен. Ето три бързи начина за приготвянето на интересни ястия от тиквички.

Пълнени с гъби

Разрежете 3 тиквички по дължина, на „лодки“, издълбайте ги, а издълбаната част нарежете на ситно и смесете с една глава лук, също нарязана на ситно, 10-ина нарязани печурки на ситно, няколко скилидки чесън и пакетче крема сирене. Добавете подправки според сезона, напълнете лодките и запечете в тавичка за 20 минути във фурна, включена на 200 градуса. Полейте със зехтин.

 

Блат за пица от тиквички

Настържете 2 тиквички, осолете, оставете да се отцеди сокът, прецедете през кърпа и сухата част смесете с 200 г настърган кашкавал или сирене пармезан, малко сол и 2 с. л. галета или брашно. Добавете 1 яйце, 2 настъргани скилидки чесън и щипка босилек.

Омесете „тестото“, разстелете го върху намаслена хартия за печене и печете във фурна за 10 минути. После гарнирайте оггоре с продукти за пица: чушка, лук, шунка или друг колбас, маслини, гъби, печете още 5 минути и накрая поръсете с прясна рукола.

Мини пици от тиквички

Разбъркайте 3 с. л. доматено пюре със ситно нарязана глава лук, 2 смлени скилидки чесън и малко пресен босилек, посолете и ако е прекалено гъсто, добавете малко вода.

Нарежете обелените тиквички на кръгчета, дебели около половин санитметър, запечете ги от двете страни на грил тиган, намазан с малко зехтин за около минута. Извадете ги, наредете върху хартия за печене в тава, намажете всяко кръгче тиквичка с доматения сос, сложете отгоре по едно кръгче чери домат, поръсете с кашкавал и риган и запечете за 8 минути във фурна, загрята на 220 градуса.

Снимка: pinterest.com

 

 

 

Сподели
Етикети: Кухня / Ястия /
Коментирай
Покажи коментарите