Плажните плитки - все по-цветни, тип раста

2017-07-28 13:34:21, публикувано от Калина Антонова в / Красота / Коса

Лятото е завладяно от тях


Прическите тип раста и красивите плажни плитки вече сноват усилено и в курортите, и в градовете. Екстравагантните летни визии са предпочитани този сезон, затова професионалистите от салон „Магама“ разясняват подробности около най-новите тенденции в плажната визия за коса.


Растите или така наречените Hair Dreads са супер атрактивни решения за лятна почивка, щуро парти, а защо не и малко разнообразие във всекидневието. Този вид расти са като истински пружинки и са много различни от до сега познатите леко раздърпани фитили, оформени с кератинов разтвор.

Hair Dreads са изцяло от изкуствен материал, много леки, лесни и бързи за поставяне. Закрепването се прави на предварително подготвената коса на клиента, като здравината на естествената коса се запазва на 100%, защото няма допълнителни материали за обработка на косъма. Растите може да се употребяват многократно, а поддръжката става на 10 дни.

Може да избирате от двуцветни, трицветни и дори четирицветни расти, които изпъкват на плажната ви визия. Розово, небесно синьо, неоново зелено, лилаво и русо са една малка част от цветовите комбинации, а дължината им е 50 см., което няма как да остане незабелязано от околните.


За да имате перфектната визия на расти, са ви необходими 5 пакета от материала, като може да направите индивидуална комбинация от цветове. Поддръжката им е лесна – измиват се с разреден с вода шампоан, обливат се и с нежни мачкащи движения се изплакват. 


Ако все пак сте фенове на по-трайните плажни плитки, това лято те отново са предпочитани, както от дамите така и от господата. Плитките се изработват отново от изкуствен материалq наречен канекалон.


Косата се подготвя предварително, като се разделя на сектори, квадратчета или друг вид симетрични форми. Според големината на секторите зависи и дебелината на самите плитки – те могат да са тънки, средно дебели и дебели. Оплитането започва с естествената коса и към нея се вплита канекалонът.

Този материал позволява постигане на различна дължина на плитките независимо колко е дълга естествената коса. Имайте в предвид че това е трудоемка процедура, едно изплитане на цялата коса отнема между 5-6 часа. Но времето ви ще бъде възнаградено може да имате плитки до раменете, средата на гърба или дори под кръста, това зависи само от вашето желание.


Цветовете отново са разнообразни – натурални тонове, екстремни люлякови или тюркоазени нюанси или плитки с омбре ефект – въпрос на личен вкус. Препоръчително е плитките да се носят не повече от 3 месеца, след това косата да се остави да почине и след около месец отново може да ги направите отново.
 
Снимки: Магама 
Сподели
Етикети: Красота / Коса /
Коментирай
Покажи коментарите