Ползата от очилата през зимата

2017-01-18 12:13:14, публикувано от Калина Антонова в / Мода / Аксесоари

Нова функционалност в новите модели


Нещо което, вероятно малко хора знаят, е че „качествените диоптрични стъкла имат UV защита, равносилна на тази при слънчевите, така че те защитават равностойно очите“, обяснява управителят на българската марка очила KWIAT – г-н Павел Цветков. 
Въпреки че вредните UV лъчи се асоциират предимно с лятото, те са еднакви, както през топлите месеци, така и през студените. През зимата обаче слънцето е по-ниско, независимо дали шофираме или ходим, и навлиза по-директно в очите. 
Снегът отразява светлината по-силно, отколкото морето, когато сме на брега, затова се чувстваме по-некомфортно, когато светлината ни заслепява през зимата. Ако сме свикнали с облачното време в продължение на няколко дни, в студените месеци, когато слънцето изведнъж блесне по-силно, очите ни са много по-чувствителни. 
​Да не забравяме също, че когато очите се присвиват повече, около тях се появяват малките, но нежелани бръчки. Освен от светлината, очилата могат да предпазят очите ни и от по-силния и студен вятър. Предвид тези неща, е добре да имаме на разположение слънчеви очила и през зимата.


В контраст със снежната белота, изобилието от цветове и шарки при моделите очила за 2017-а година е огромно - те никога не са били толкова цветни.
Модата при очилата и най-вече цветовете следват световните тенденции при дрехите. Каква е обаче българската следа в иновациите и дизайна?

Функционалните дизайнерски очила на KWIAT имат допълнителен клип-он в различни цветове – черно, сребристо и златно. Този метален и много фин клип-он се слага като дизайнерско допълнение в горната част на диоптричните очила и с него един модел на практика може да има два и повече различни варианта. Стилно и практично решение, което дава възможност за различни интересни модни комбинации.

Иновативният дизайн е специална разработка, с която очилата стават по-интересни, забележими и уникални. Такъв модел се прави за първи път и за момента единствено българската марка очила го предлага в серията от колекция KWIAT Exclusive 2017.  Повече вижте тук

нимки: © Борислав Йосифов и Николай Иванов, © Камен Вълканов, © KWIAT

 

Сподели
Етикети: Мода / Аксесоари /
Коментирай
Покажи коментарите