Позата, в която спим, издава характера

2015-08-26 14:57:10, публикувано от Здравка Трайкова в / МИСли / Наука

Това дали лежите по гръб или по корем и каква е позицията на краката и ръцете в съня ви разкрива много неща за вашата същност


Внимавайте, когато заспите до някого за първи път – той може да отгатне какво таите в душата ви само, като гледа позата на вашето тяло!
Оказва се, че позицията, която заемате насън, не е подсъзнателен избор, а продиктувана от вашата индивидуалност. Учени доказват това и обрисуват шест основни позиции и онова, което те разкриват за характера на спящия.

1. Изпънато тяло

Краката са изпънати на долу, ръцете са прибрани до тялото. Въпреки че изглежда скована позиция, хората, които спят по този начин, са всичко друго, но не и „дървени“. Напротив, те са много социални и отстъпчиви личности. Много се доверяват на останалите, което понякога ги прави и да изглеждат наивни.

2. Жадуващият човек

Тази позиция прилича на предишната, но ръцете на спящия са протегнати напред. Изследваниято сочат, че тези, които избират тази поза, обикновено са много привлекателни и отворени личности, но могат да бъдат и подозрителни, а доста често и циници. Жадуващите са също „бавни като костенурки“, когато става въпрос за вземане на решения, но веднъж направили своя избор, те не отстъпват от позициите си.

3. Войник

Той спи по гръб, с ръце, опънати на долу и поставени отзад. „Войниците“ също преследват докрай поставените цели. Те обикновено са силни, мълчаливи личности, не обичат врявата. Възприемат себе си и заобикалящите ги много насериозно, което също означава, че имат и високи очаквания.

4. „Свободно падане“

Тази поза е по корем, с глава настрани и ръце, обвити около възглавницата. Хората, които предпочитат да спят именно така, са общителни и игриви. Тяхната прямота често граничи с арогантност. Може и да са доста освободени личности, но имат своите тайни тревоги и копнеят да бъдат контролирани.

5. „Морска звезда“

Тази фигура се получава, когато тялото е по гръб, краката са изпънати, а ръцете - протегнати над главата. Доста неудобна поза всъщност, която може да предизвиква схващане на гърба и изтръпване на ръцете. Така спят много лоялните личности – тези, които изслушват проблемите на другите и са склонни да се притекат на помощ по всяко време. Дори и в съня си, те сякаш искат да прегърнат някого…

6. Ембрион

Човекът, който спи така, сякаш се намира в утробата на майка си – обърнат на една страна, с крака са свити в коленете, е много срамежлив. Всъщност, 45% от хората спят в тази поза, според проучване на британския експерт д-р Крис Идзиковски. Ако предпочитате да спите в тази ембрионална поза, вероятно другите ви мислят за труден характер, но всъщност сте с много чувствителни по душа. Имате склонност да се тревожите излишно, както и да мислите прекалено много за проблемите си.

 

Здравка Трайкова по материали на 4amazingthings.com

Снимки: Shutterstock, 4amazingthings.com

Сподели
Етикети: МИСли / Наука /
Коментирай
Покажи коментарите