Правилата при червилата – на коя жена какво отива

2016-05-12 07:35:29, публикувано от Калина Антонова в / Красота / Лице
Как да съобразите формата и големината на устните с цвета на червилото
 
Устните са много изразителна част от лицето – по тях разчитаме дали даден човек е енергичен, спокоен, безгрижен, страстен, темерут, как мени настроенията си... 

Идеалните устни? Те са не много тънки и не много дебели, оформени красиво и отчетливо, но той като в природата няма нищо съвсем идеално и симетрично, често се налага да правим корекции. А най-красивият коректор е червилото, както и моливът за устни. Кой цвят червило на какви устни отива?

Моделът и актриса Летисия Каста е сред жените, които умеят да превръщат устните си в произведение на изкуството. Снимка: pinterest.com

Дебели – за тях най-подходящи са пастелните цветове, защото от по-тъмните устните изглеждат прекалено дебели. За да не излиза извън естествените контури, можете да нанесете пудра по краищата.

Големи устни – изместете ъглите леко навътре, но без да ги заличавате напълно и прибягвайте до по-нежни и меки нюанси, за да не изпъква устата прекалено много. Можете да стесните чертите им и чрез леко намазване с пудра.

Прекалено малки устни – те ще изглеждат по-големи, ако малко удължите краищата и; и о[ветите малко по-широко с по-тъмно червило.
 
Много широка горна устна
– оцветете я с по-светло червило от долната, като внимавате цветовете да си подхождат и да не се различават драстично, например розово и рубинено – придържайте се към принципа "тон в тон".

Наклонени надолу ъгли на устата – коригирайте ги така, че физиономията да изглежда не намръщена и потисната, а лъчезарна, като начервите цялата горна устна и при това изместите леко ъглите нагоре с леки щрихи върху кожата.


Снимка: pinterest.com
Несъразмерна горна устна – несиметричната устна се нуждае от нова форма, която да очертаете с червило, като се придържате към естествените контуриq но внимавате новата форма да съответства на долната устна.

Малко разстояние между носа и горната устна – когато разстоянието е много късо, горната устна очертайте по-тясна, а долната – по-дебела. 
Снимка горе: pinterest.com

 
Сподели
Етикети: Красота / Лице /
Коментирай
Покажи коментарите