Прочути курорти: 10-те най-добри плажа в Италия

2015-07-10 16:36:45, публикувано от Здравка Трайкова в / Приключения / Места

Защо си заслужава да посетите Сан Ремо, Сансоне, островите Елба и Сардиния, Амалфи и Капри…

Тези райски кътчета са като блян: тюркоазени води, кадифени пясъци, слънчеви простори, древна история и безупречно съвременно обслужване:
 
10. Сѐстри Лева̀нте е пристанище в северозападна Италия и се отличава със закътани плажове и лагуни в самия град, така че всичко е на една ръка разстояние. Някогашното рибарско селище днес преживява ренесанс и става все по-привлекателно за туристите.


9. Калабрия е регион в южна Италия, който се гордее с дългата си и насечена от скали пясъчна ивица, предлагаща величествени пейзажи. Там се намира и известния плаж Капо Ватикано. Калабрия е богата на хилядолетна история, архитектура и е прочута със своите кулинарни постижения.


8. Сан Ремо - един от най-популярните курорти в северна Италия предлага хотели в непосредствена близост до плажната ивица, което го превръща в класическа туристическа дестинация. Сан Ремо предлага и много забавления - от културни събития и музикални фестивали до казина. 


7. Сансоне е старинно и спокойно място в живописния район Тоскана, славещ се с долините си, бавния ритъм на живот и хубавото вино.


6. Елба - островът, на който е бил заточен френския император Наполеон Бонапарт, е най-големият в тосканския архипелаг. Плажовете му и днес са лазурни и чисти, а в селцата сякаш времето е спряло. Освен къщата, в която е живял Наполеон, туристите могат да разгледат бастионите на знатната фамилия Медичи, замъкът Волтерайо и древноримската Villa Romana delle Grotte. 


5. Амалфи е истински бисер сред италианските курорти. Градът е емблематичен с множеството хотели, накацали по стръмните скали и с факта, че е прелестно красив и спокоен по всяко време на годината.

4. Луксозният остров Капри в Тиренско море е родината на прочутия ликьор лимончело. Плажовете са каменисти, а в някои участъци се виждат и огромни скали, стърчащи навътре в морето. Разходката с лодка по крайбрежието е популярна дейност на острова. Въпреки скъпия лайфстайл, на острова има много свободни плажове.


3. Еолийските острови със своя вулканичен произход предлагат невероятни гледки. Архипелагът влиза в световното културно наследство на ЮНЕСКО и определено си заслужава да бъде видян и почувстван.


2. Най-големият остров в Средиземно море - Сицилия е първокласна туристическа дестинация. Природата не оставя равнодушни любителите на естествената красота, но има и изключително луксозни кътчета, а уличките са изключително живописни. Там се намират блестящата бяла варовикова скала Скала дей Турки, различни архитектурни забележителности и над всичко това се извисява действащия вулкан Етна.


1. Сардиния, вторият по-големина остров в Средиземноморието, разполага с много дълга плажна ивица и най-чистите води в региона, което го поставя на първо място в класацията. Морето на Сардиния е пълно с редки обитатели, което превръща гмуркането в основна атракция. Топлата морска вода е подходяща за плуване през по-голямата част от годината – от май до ноември.

 
 Здравка Трайкова по материали на placestoseeinyourlifetime.com
Сподели
Етикети: Приключения / Места /
Коментирай
Покажи коментарите