Програма детокс: 2 напитки, които ни правят по-здрави

2016-03-08 15:15:13, публикувано от Здравка Трайкова в / Здраве / Диети и храни
Вълшебни комбинации от ягоди, киви, босилек и вода, които пречистват и укрепват имунитета

Детоксиращите напитки са изключително полезни за организма – те му помагат да изхвърли отровите и да функционира правилно. Тези течности помагат и в борбата с вирусните и бактериални инфекции, на които тялото е изложено постоянно.

Вижте следните две рецепти, в които основни съставки са ягодите. Те са богати на антиоксиданти, помагат в борбата срещу възпалителните процеси и укрепват имунната система.

Ягоди, киви и краставица – освен горепосочените ползи за здравето, този сок е богат на витамини, подобрява храносмилането и намалява риска от сърдечносъдови заболявания.


Приготвяне: Нарежете 10 ягоди, 1 киви и 1/4 краставица и ги прибавете към 1 литър вода. Оставете течността да престои в хладилник за 2 часа, след което прецедете и изпийте.

Ягоди, листа от босилек и лимон – тази мощна комбинация не само, че пречиства и подсилва имунитета, но и подмладява кожата.


Приготвяне: Изсипете 100 г ягоди, 1 нарязан лимон и 50 г листа от босилек в 1 литър вода. Оставете напитката да престои 2 часа в хладилник, след което прецедете и изпийте.

Здравка Трайкова

Още от програма детокс: 

5 растения, които пречистват въдуха 

Вода, в която тялото ви ще се влюби 

Пресни сокове, които ще ви заредят с енергия 

Здравка Трайкова
Снимки: pinterest.com
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите