Първа БГ колекция за жени с размер плюс

2016-11-26 15:29:10, публикувано от Калина Антонова в / Мода / Гардероб

Дизайнерът Николай Божилов и блогърката PetPanda стоят зад All Shapes of Beautiful

Позитивното отношение към собственото тяло e движещата сила в най-новата колекция на Николай Божилов, която пожъна огромен успех при представянето си в клуб "Ялта" миналата вечер.

В новия си проект дизайнерът си сътрудничи с една от малкото plus size блогърки в България – Петя Пандулева-Биковска, за да създадат дрехи, които са специално за жени с размери над EU44.

В световен мащаб plus size модата е отдавна познато понятие, като много големи марки имат такива линии, да не говорим за брандовете, фокусирани изцяло в производството им.

В България ситуацията е доста по-различна. Модерни и красиви облекла в по-големи размери се намират изключително рядко и дамите, които спадат в тази категория, обикновено си поръчват онлайн, или си шият по поръчка. Ники и Петя се заемат да преборят стереотипите, че за да е красива една жена, трябва да изглежда сякаш е излязла от кориците на модно списание и търсят красотата във всички форми и размери. Така се ражда идеята за подобна колекция, която скоро от скицника на Ники с модели се превръща в реалност.

Много често, когато пазарувам, чувам фразата - “Ама, като за вас ли?”. Аз съм отраснала с нея и вече не ми прави такова впечатление, но тя показва до каква степен модата в България е ограничена. Нося размер 50 и искам да се обличам стилно и модерно, но винаги съм била изправена пред предизвикателства.

Тук, ако си над размер 40, модата се свежда до това “какво ще ти стане”, а не “какво искаш да си купиш или какъв е твоят стил”. С Ники решихме да променим това, като създадем колекция, която е класическа, универсална и същевременно модерна. За нас това е кауза, а не просто колекци
я”, казва Петя.

Капсулната колекция All Shapes of Beautiful се състои от 15 артикула, сред които рокли, поли, блузи и палто, които издължават силуета. Те са практични и удобни, а в същото време модерни и красиви. Основните цветове са бяло, черно и червено, а материите са приятни и естествени. Съчетават се лесно и с други дрехи от женския гардероб.

„Стараех се моделите да могат да се регулират според фигурата на дамата, която ги носи, което ги прави подходящи за жени с всякакви форми и размери. Има елементи като шнурове и ципове, които преобразяват дрехата според удобството на жената, която ги носи”, споделя Ники.All Shapes of Beautiful e създадена в партньорство с Shedd, мобилното приложение за модно пазаруване в България.

„Една от мисиите на Shedd е да дава модни решения на жените, а All Shapes of Beautiful е чудесен пример за това. Заставаме зад създаването на колекцията, затова артикулите в нея ще бъдат на изключително достъпни цени, за да може всяка дама да се радва на формите си“, казва Спас Сливков, изпълнителен директор на компанията.

Колекцията може да се закупи ексклузивно в Sheddкато я потърсите с хаштаг #ASOB.
Още малко настроение с тоалетите от нея:


https://www.youtube.com/watch?v=JuhPWI58nogСнимки: Васил Германов 

Сподели
Етикети: Мода / Гардероб /
Коментирай
Покажи коментарите