Първата модна колекция от дизайнерски рециклирани дрехи

2018-05-03 16:47:25, публикувано от Калина Антонова в / Мода / Гардероб

Дрехи с имена на райони, засегнати от урагани, земетресения и наводнения

 
По-отговорно отношение към четирите стихии, които пазят баланса в природата - това е посланието на едно новаторско модно събитие на 10 май от 19.00 ч. - Empty Your Wardrobe, заедно с модния дизайнер Мелинда Хубин/Conkorzia ще представят в изложба селектирани модели от колекция ЗОВВ.
Ново е и мястото за pop-up изложби в София, част от споделеното работно пространство на Фондация MOVE.BG. Организацията търси иновативни решения за обществена промяна, работи за устойчиво развитие и утвърждава култура на градивен диалог, активно лидерство и споделени ценности.

Моделите от колекция ЗОВВ са избрани да носят имена на засегнати райони, над които са нанесени огромни щети от различни стихии - урагани, силни ветрове, земетресения и наводнения. Неслучайно, те са кръстени на изстрадали и опустошени места, за да предизвикат интерес и подбудят всички нас да потърсим причините за тези последици.


Четири елемента оформят линията на ЗОВВ - Земя, Огън, Вода и Въздух. ЗОВВ е естествено продължение на събитията за размяна на дрехи “Въртидрешка”, които осъществяват организаторите от Empty Your Wardrobe. Колекцията е създадена от единични дизайнерски модели, изработени от трансформацията на дрехите, които не намериха своя нов собственик на предходните събития. Колекцията е вдъхновена от задъхващата се от замърсяване и експлоатация планета.

Създателите на колекцията и MOVE.BG Ви канят на откриващо събитие: като специални гости в новото пространство, ще имате възможността да разгледате моделите от дрехи, притворени в изящни картини върху стените.
Аксесоари, сътворени от отпадъчни материали, с участието на големи български дизайнери, ще засилят посланието на колекцията: „Към устойчива среда!“. 
 
Сподели
Етикети: Мода / Гардероб /
Коментирай
Покажи коментарите