Първият секс – след първата среща или кога?

2015-08-10 13:28:09, публикувано от Здравка Трайкова в / Емоции / Любов и секс

Зависи от това към какъв тип отношения се стремите и какъв човек имате насреща – сериозен или авантюрист


От известно време излизате с определен мъж, забавлявате се и се чувствате добре в неговата компания – дотам, че вече ви се иска да преминете към по-интимни отношения. Някои пристъпват смело напред и се гмурват в сексуалните удоволствия, други свеждат очи срамежливо, трети се колебаят… Колкото двойки, толкова и истории.Идва обаче моментът на въпросите, които варират от „Дали не избързах?“ до „Не е ли вече крайно време?“.  За отговор обикновено се иска съвет от приятели, което, както знаем, е още по-объркващо, защото всеки има свое субективно мнение и трудно може да „влезе във вашите обувки”.  В това да се потърси чуждо мнение няма нищо лошо – просто е добре да се претеглят предимствата и недостатъците на получените идеи и, в крайна сметка, да се вземе най-удовлетворяващото решение.
Ако и вие не сте убедени, че сте направили правилния избор на този момент, прочетете напътствията от американския експерт Майк Голдщейн. Той говори за това кога жена, ориентирана към сериозна връзка, е добре да легне в леглото с мъжа за пръв път (1), както и за предимствата и недостатъците на правенето на секс в началото на връзката (2).

1.  Търсещите сериозна връзка е добре да пристъпят към по-интимни отношения тогава, когато  се уверят, че партньорът им е моногамен и когато и двете страни почувстват напълно, че моментът е настъпил. 
Не едно проучване доказва, че мъжете разбират дали са влюбени след третата среща и, съответно, повеждат половинката си към леглото много бързо.
Пример: ако на втората или третата среща правите секс, е възможно отношенията ви да се основават само и единствено на физическото привличане, а не на стремежа да поставите начало на здрава и пълноценна връзка. Това е така, защото не сте имали достатъчно време, за да се опознаете помежду си. Тук, може би, е добре да си дадете сметка от какво точно имате нужда, както и да се уверите дали желанията на партньора ви съвпадат с вашите. Ако няма разминаване, сексът би бил много удовлетворяващ и, да се надяваме, че би могъл да е само началото на един прекрасен съвместен живот.
Много е важно и какъв тип мъже ви привличат. Ако си падате по „играчи“, то тогава е хубаво да изясните правилата и ангажиментите помежду си, за да няма недоразумения. И все пак е добре да знаете, че тези типове предпочитат „ловуването“ пред сериозните отношения. Дори да успеете да го задържите до себе си, похотливецът едва ли би могъл да ви накара да се отпуснете и да бъдете спокойни  – неща, които са от първостепенно значение за добрия секс. Защото ще бъдете постоянно нащрек за това дали някоя друга жена не застрашава връзката ви.
Но ако ви привличат улегналите мъже, то тогава няма особено значение кога за пръв път ще правите секс, защото те обикновено се срещат само с една жена и искат да имат сериозна приятелка. Освен това, тези хора се борят, за да запазят връзката си за цял живот. 

2. Предимството за жени, които си лягат с мъжете прекалено рано е, че чрез половия акт те се сближават по-бързо с него. Освен това, ако добрият секс е едно от най-важните неща за вас, то поне отрано ще можете да разберете дали мъжът, с когото се срещате, ви задоволява и в леглото.Що се отнася до недостатъците, има едно неписано правило и то гласи, че много жени обикновено се наслаждават на секса повече, когато са установили силна емоционална връзка с половинката си. Продължителният процес на ухажване обикновено отсява претендентите. А може да се почувствате наистина много специални, когато най-накрая се отдадете с вашия приятел на плътски наслади. Да не говорим за възбудата, която дългоочакваният полов акт може да ви донесе…

Сред минусите, които носи ранният секс, са вероятността да хванете венерическа болест, да ви разбият сърцето, да не оправдаят надеждите ви и да изпитате чувство на емоционална незадоволеност. 

Така че който и момент да изберете за „първия път“ и с каквато и натура да се срещате, е добре да решавате мъдро, защото от това може да зависи благополучието ви в интимния живот.
 
Здравка Трайкова по материали на sheknows.com
Снимки: pinterest.com
Сподели
Етикети: Емоции / Любов и секс /
Коментирай
Покажи коментарите